1 januari 2015

ÄntligenÖver



PUH!
Så var detta nyår över, känns skönt. Jag tänker naturligtvis på alla djur som inte har haft det så speciellt angenämt senaste dygnet.
Men i år blev vi förvånade, det var inte alls så mycket skjutande under eftermiddagen och kvällen som det brukar.  Kanske börja folk äntligen förstå att raketerna bara ska skjutas runt tolvslaget, om ens då?
Gustav låg under soffan ett tag men sen helt plötsligt hoppade han upp och la sig tillrätta mellan oss i soffan. Lilla gubben!


Då passade jag på att servera honom hans favoritmat, tonfisk som han åt glatt och sen fick han även lite vaniljglass. Det gillar han!
Strax före tolvslaget så hoppade han tillbaka in under soffan, då drog det igång ordentligt där ute, han ligger kvar ännu.

Annars så firade, eller firade?!  Rudolf och jag ett väldigt lugn och stillsamt nyår. Inget speciellt ståhej och utan pappershattar, serpentiner, guldservetter eller konfetti. Jag låg i soffan medans han stökade i köket, som vilken helgdag som helst.
Vi åt chiligratinerad hummer till förrätt, helstekt oxfile med hemmagjorda pommes till varmrätt och lite vaniljglass till kaffet i soffan medans vi tittade på när Juniorkronorna krossade Schweiz.
That´s it!  Inga konstigheter fast otroligt gott och eftersom jag tror dom flesta vet hur både hummer och köttsvans ser ut så besparar jag er bilder.
Fast det är klart...hummern var förjäklagod, den måste ni se.....tadaaaaaaaaaa....



Rotade i vinkylen efter lämpligt dricka.  Hittade den här festliga flarran med mousserande. Bra med grannar som förser oss med goda drycker i gengäld när jag är kattvakt.
I dag stod en flaska fint rödvin och väntade på mig, tackar! Till oxfillen drack vi dock ett annat rödtjut, lite i suraste laget för gnällspiken Ewa, så det blev bara ett glas.

Nu ska jag strax sova, väntar in Erika som är på väg hem och sen vill jag se Gustav en gång till innan jag knyter mig. Han borde komma fram snart tycker jag.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar