11 januari 2015

BraDagTillSlut

Söndagen började inget bra alls. Vaknade på fel sida efter en natt med skitsömn. Gjorde inte saken bättre att maken var grinig han med, låg i soffan med fjärrkontrollen i ett stadigt grepp och glodde på något totalt ointressant program utan ljud dessutom.
Jag ville min vana trogen börja dagen lugnt i soffan under filten med min tekopp och ostmacka tittandes på Nyhetsmorgon. Gillar Nyhetsmorgon, allra helst på helgerna lagom att starta dagen med i sakta mak.

Icke idag, nu var det något trist amerikanskt faktaprogram som såklart måste ses om hur en Jaguar byggs från första skruv, hur man tillverkar titantänder OCH opererar in dom i munnen på någon tandlös fet amerikan, hur tacochips tillverkas och hur en gammal skrotbil renoveras till oigenkännlighet m.m.
Så jäkla boring så jag gick och la mig igen och drog täcket över huvudet. Sen fattar jag inte riktigt det där med ljudet på tv´n när han tittar. I går kväll satte han igång någon gammal dvd med Galenskaparna och hade på högsta volym medans idag så fick man läsa på läpparna då programmet delvis inte var textat.
Och vad är det som gör dessa amerikanska faktaprogram så inihilvitti intressanta? Alltid!
Låg en stund i sängen och funderade på livet, sen gaskade jag upp mig och klev upp igen.

Hoppade i kläderna och åkte till Minneslunden för att tända ett ljus för Lisa.
Fjärde födelsedagen som inte hon finns med oss, obegripligt och väldigt ledsamt. 57 år skulle hon fyllt just idag.
Men först såklart var det ett helt företag att få bilen snö och isfri. Herregud vad det snöade och det gjorde ju inte mitt humör bättre. Vad skulle denna nederbörd NU vara bra för, jag vill ha vår. Snön hör hemma i december, några timmar på julafton...högst.
Väl framme vid Bro Kyrka så kom nästa svordom denna gång på finska för att variera mig lite, perkele här hade ingen vaktmästare varit och plogat eller skottat. Jag fick pulsa i meterhög snö....eller kanske lite överdrivet en decimeter då men det räckte.

Som tur var så blev dagen bättre efter den trista uppförsbacken den började med.
Vid 15,30 åkte vi för att tanka lite glädje, kärlek och mys till Emilie, Jogge, Stella och Carlos. Vi ville säga hej då och vinka farväl till Emelie och Tommy som skulle återvända hem till Malmö lite senare.
Jasmine ville vi också såklart krama adjö till som också var tvungen att återvända till hemmet i Borås.
Emilie dukade fram kakfat med rester från gårdagen,  det var minst lika gott idag. Doptårtan slank ner idag med.

Sen skjutsade Emilie Malmöresenärerna till Arlanda och vi blev kvar. Det vankades middag och Jogge brassade igång grillen ute medans Rudolf skalade potatis. Jag gullade med barnbarnen.
Jogges föräldrar och syskonbarn kom också så Stella fick så mycket uppmärksamhet och pussar.

Efter middagen så skjutsade vi Jasmine till Bromma, hennes flyg skulle gå vid 20.45. Ledsamt att  veta att det dröjer så länge innan vi får se dom igen. Jasmine kommer i och för sig tillbaka om två månader då vi ska vår vana trogen gå på Melodifestivalfinalen. Och Emelie och Tommy hoppas jag dyker upp snart igen, dom är så himla underbara människor som jag önskar bodde lite närmare...70 mil är långt borta.

 Lite sista kärlek innan gudmor åker hem till Skåne igen.
 Tommy tycker Stellas tår är så små. Då skulle du sett dom för fyra månader sen, 
då snackar vi minitår
Finisar!
 Den här rosa retrokärran i plåt fick Stella utav oss. Blev dock besviken att det inte fanns någon tuta.
 Och den här fina nallen beställde jag också till Stella, så mysig och gosig.
Hoppas det kommer bli en favorit.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar