8 januari 2015

HaveriBullbakNödläge



Trött som få sitter jag här och funderar om jag ska lägga mig eller fixelixa lite med en doprelaterad grej. Lutar nog åt det senare alternativet. 

Har i alla fall åstadkommit 88 kanelbullar i dag på eftermiddagen, men det satt hårt inne och det vara nära att det blev pannkaka istället som förvisso är gott det med men kanske lite otippat på ett dopfika.
När andra plåten precis har skjutsats in i ugnen så blir halva huset svart, inklusive ugnen då naturligtvis.
Hatar när detta händer! Det har gjort det tidigare också, är tydligen någon fas ute i elskåpet som går.
Enligt Rudolf när vi belastar för mycket eller i klartext har för mycket maskiner och annan elektrisk utrustning i gång samtidigt.
Tycker det låter förbaskat märkligt, ska jag inte kunna ha ugn, diskmaskin, tvättmaskin, tumlare, spis, kaffemaskin, elpanna och lamporna i köket på samtidigt utan att riskera att det havererar?
Tydligen inte. Jag fick i alla fall i smått panik ringa Åsa lite längre ner på gatan och fråga om jag kunde grädda klart resterande plåtar hos henne.
Och det fick jag såklart, tack snälla du för hjälpen. Måste sett kul ut när jag spatserade med bullplåtar på gatan fram och åter.


Vidare var planen att jag skulle jag baka två långpannekakor också men upptäckte att smöret inte skulle räcka (det är mycket smör i dessa!) jag ringde Rudolf och beställde 1 kg smör när han ändå var på väg hem.
Han kommer hem med smör men bara 500 gram och det räckte såklart inte...varför kan man aldrig lyssna?
Blir bakning i morgon med då fast jag hade tänkt att ägna mig åt annat. Fast jag får absolut inte ha tvättmaskinen, tumlaren, spisen, diskmaskinen OCH ugnen på samtidigt....då kan historien upprepa sig.
Tur att vi har en elektriker i släkten och på nära håll (Läs: Peter) får be honom kolla upp om det verkligen står rätt till här bland proppar och elskåp.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar