23 november 2010

Budapest chapter 2, Ankomstdagen fredag

Incheckning gick galant och jag köpte till frukost eftersom det inte ingick när jag bokade.
Gick på 15000 men det var det värt.
Alltså 15000 HUF, forinter, cirka 250 kr/person för tre frukostar.
Väl uppe på rummet så möttes man av denna trevliga syn!

Lilla maken som nu var i toppform och utvilad eftersom han sov hela resan började genast att hänga in sina nystrukna skjortor (en för varje dag) i garderoben.
Själv kollade jag minibaren och utsikten.

Vi gav oss ut på matjakt på direkten. Flygplansmaten gjorde ju knappast att man blev stormmätt.
Gick en kort bit bara och slank in på en typisk ungersk liten trevlig restaurang.
Vi beställde och den förskrämda lilla servitrisen förklarade att det var små portioner.
Jag åt en supergod Hortobágýi palacsintá, en köttfärsfylld pannkaka med en för mej oidentifierad sås. Gräddfil på toppen. Gott var det i alla fall.

Ingrid och Rolf körde slanka linjen, en caesarsallad som inte var direkt liten.

Mikael tog friterad camenbertost med steamed rice och tranbärssylt.
Han svalde allt med hull och hår, precis som vi.

Se så trevligt vi har det i väntan på maten!

Blev lite besök i affärer efter den sena lunchen.

Sen tillbaka till hotellet för att testa mysfaktorn. Vi vilade en stund för att sedan äta på hotellets restaurang.

Dags för vin! Ingrid väntar med spänning.......jag med för den delen!

Ser kanske inte så gott ut men det var det! En typisk ungersk maträtt, heter Borjúspaprikás.
Det var strimlat kalvkött i en god sås som serverades i en rattmuff.
Det var tror jag någon slags nudlar av en konstig konsistens, inte så mycket att tugga.

Gick ut en sväng efter middagen. Besökte en trevlig pub där vi drack god ungersk öl, Soproni.
Kostar gratis nästan.....
Sängdax vid 23.30, det var ju en dag i morgon också.
Och vad vi gjorde på lördagen kommer senare, håll ut!





1 kommentar:

  1. Hmm maten ser ju lite skum ut. Men jag har hört att de har god mat i Ungern även om den ser aningen konstig ut.

    SvaraRadera