7 maj 2011

Ewa på charter, del 1


Dags att tokblogga lite! Har varit en aningen jetlaggad hela dagen, har ju inte sovit mer än 2 timmar i sen i går morse. Varje gång jag skulle försöka powernappa under dagen så har lilla maken tänkt samma tanke. Och vad händer då??? Jo, snarksymfoniorkestern sätter igång och jag ger upp hoppet att få sova lite.

Dag 1 kallar jag Resdagen och Utforskardagen! Bilderna kommer lite hippsomhapp men det går bra att klicka så får ni se så ofantligt mycket mer av oss och vårt röj. Håll i hatten, så kör vi!

Resan började med att Emilie skjutsade sina gamla päron till Arlanda. Jag hade tjatat om att åka tidigt eftersom ett besök på Starbucks var det mesta jag suktade efter.
Vi hann med varsin kopp gott kaffe. Rolf valde en glöggmugg med espresso medans jag fläskade på med en Latte modell lagom stor för att behöva kissa inom en kvart.

Väl ombord på Thomas Cook DK 127 mot Palma så hamnade vi på rad 4. Bra, tänkte jag då dör vi fort om vi störtar! Ja, om man inte kommer med flygplansstjärten först sa maken för då blir det en lång väntan....Glädjedödare!
Under resan var jag mest fascinerad av att titta på folk. Hade en skön lirare som verkar ha suttit inlåst hela sitt liv. Han frågade mej frågor som gjorde att jag ett tag var bergsäker på att jag var med i dolda kameran.
"Visst är det så att alla på det här planet ska bo på samma hotell?"
(Javisst, alla 420 passagerare bor naturligtvis på samma hotell, tror t.o.m. att vi ska dela rum allihopa!)
"Jag är lite orolig för transfern, hur vet man när man ska åka hem? Jag ska jobba på måndag och vill inte riskera att bli kvar"
(Lyssna på informationen eller bläddra i Vingpärmen i receptionen Pucko!)
Vet du om det finns något gott kött att äta på restaurangerna? Jag är en riktig köttmänniska"
( Nej, tyvärr Einstein då har du åkt till fel ö, på Mallis finns bara palsternuckor och grönsaker)

Flygplansmaten var det godaste jag ätit i flygplansmatsväg! Skagenröra, Kycklingcurry med ris och en underbar chokladmousse till efterrätt.
Väl framme på flygplatsen så väntade buss 13, iaf för oss som skulle bo på Sunwing Resort i Cala Bona. Min indolenta granne hittade nog sin buss till slut, han skulle bo i Palma.
Framme vid hotellet 01.00, upp på rummet som var superfint och i säng.
Men först lite mixtrande med AC-knapparna. Vaknade 04.00 av att jag trodde jag sov i en bastu. Det gjorde jag också. Det var bara varmluft som pumpades ut och det var minst 35 grader. Jag stängde av AC´n och körde KD i stället.
Det visade sej sen efter noggrann läsning att AC´n endast är i gång under högsäsongen från 1 juni.

Somnade om och väcktes av min otroligt hurtfriske man som tyckte att vi skulle äta frukost 7.30....har man semester så har man.
Självklart, jag är ju en riktig morgonmänniska så snabb dusch och sen i väg till frukostbuffén.

Där fanns allt och lite till. Lyckades få i mej nån macka och en kopp te medans maken åt korvar, ägg, vita bönor, mackor, kaffe, te, juice och gud vet vad!
Därefter vidtog, Upptäcksfärden i Cala Bona. Vi gick in mot den lilla staden och gick gata upp och gata ner. Stannade för vätskekontroll och veckans första sangria på Taste of Texas på strandpromenaden.
Vi gick och gick och solen lyste fint i våra bleka fejs hela dagen.
Lunchade en Club Sandwich och provianterade lite på Paulas Supermarket.
Hem för vila, trött i benen.
På kvällen efter dusch och uppmummning lite god middag i hamnen på La Oliva. Jag åt Tortillas de trigo pollo och Rolf ribs med pommes. Vin, kaffe och Irish coffe sen hem för att stupa i säng.
Detta var bara dag 1, herregud ska jag skriva en hel roman om varje dag kommer jag få träningsvärk!

1 kommentar:

  1. Välkommen hem. Det har varit lite tomt att inte ha din blogg att läsa i om dagarna. Men nu ser jag fram emot flera reserepotage.

    SvaraRadera