8 maj 2011

Ewa på charter, del 3. Vi åker bil!


Efter en dag med god mat, fika och trevligt sällskap känner jag mej redo för att ge er del 3 i min roman.
Nu är vi på måndag, dagen som det regnade och var lite småkallt.
Jag hade hyrt bil hemifrån och vi skulle få den levererad till hotellet klockan 9.00.
Det visade sej vara ett smart drag att hyra hemifrån eftersom det var så mycket dyrare att hyra på plats. Jag betalade 800:- för 3 dagar, på plats kostade det ca 600:- per dag.
Vi blev uppgraderade ett snäpp också. Jag min snåljåp hade bokat den minsta och billigaste bilen, en Opel Corsa men vid leverans så fick vi en Seat Ibiza.
Rolf tyckte bilen var störtskön att köra. Alldeles sprillans ny var den också, hade endast gått 720 mil.

Vi åkte norrut med mej som kartläsare (??!!) Stannade till i Caja Ratjada, Alcudia och senare i Port Pollensa där vi fikade. Lite trist att det var så grått och mulet, det blev inga fina kort. Men det var jättevackert och fina vyer. (Nu lät jag lite som en pensionär)
Vidare ner på västkusten och en stad som hette Soller. Misstänkte när jag tittade på kartan att det skulle vara lite kurvor och tvära svängar, den röda utmärkta vägen till Soller såg nämligen ut som om man hade slängt ut en näve kokta nudlar. Så riktigt! Vi åkte över bergen och jäklar vad jag satt bredvid och bromsade och höll mej i handtaget och gapade "inte så fort, bromsa!" Men riktigt rädd var jag aldrig, han är en riktigt exellent driver min chaufför.
I Soller parkerade vi bilen och betalade duktigt i parkeringsapparaten. Vi gick en sväng i denna supermysiga lilla pittoreska stad. Som tur var hade det slutat regna men fortfarande var det mulet och lite halvkyligt.
Det ryckte lite i magen och vi åt en liten lätt lunch på Can Quiros mitt på det lilla torget.
I dag valde vi lika maträtt, Pan Amb Oli. en typ stor macka med serranoskinka, ost, oliver, gurka och tomat. Ett glas välbehövlig sangria till kartläsaren och en liten öl till piloten.


Efter ca 25 mils bilåka i trist väder så åkte vi tvärsöver ön och hem mot Manacor och Cala Bona.
Lite vila, dusch och balkonghäng sen var vi redo för en kväll nere på byn.

I dag åt vi på Vell Mari. En mycket trevlig restaurang i hamnen där personalen var så trevlig på ett naturligt sätt. Jag testade tapas och Rolf åt svärdfisk. Vi åt snabbt, drack kaffe och betalade. Jag var lite stressad, ville absolut vara på plats på hotellet före 21.00. I kväll var det show igen och ingen show som helst utan Schlagershow! Fattar ni? Schlagershow?
Vi gick tillbaka och fick bra platser ett par rader från scenen. I den angränsade Limebaren kunde man köpa förfriskningar och Rolf bjöd sin skönsjungade kartläsare på både ett och två glas vin.

Dom är riktigt duktiga dessa showartister, Eddie, Stina, Johan och Josefin.
Alla gamla schlagerhits rev dom av, svenska som utländska. Dom avslutade med Faitytale, ni vet Norges vinnande bidrag 2009. Jädrar vilket drag det blev på norrmännen då, men även vi lite mer diskreta svenskar sjöng med förstås.
När showen var slut så drog vi oss hemåt rum 2127 och somnade ganska ovaggade.
En sån dag det hade varit!


2 kommentarer:

  1. oh, jag väntar med spänning på fortsättningen av "Ewa på charter"! Undrar hur du lyckades lura Rolf att vara med på så många bilder?!? Och den där om dansk barnuppfostran, en riktig cliffhanger! Spännande fortsättning följer hoppas jag :

    Du har varit så duktig att ta semester från bloggen, men du förstår väl att du har mycket att ta igen nu, det är inte bara du som får blogg abstinens!

    Ha det gott, ser fram emot nästa inlägg.

    SvaraRadera
  2. Smart drag det där att boka bil hemifrån. Har vi också upptäckt faktiskt. Sicken tur du hade att de hade schlagerkväll på hotellet.

    SvaraRadera