11 maj 2011

Ewa på charter, del 5. Palmanova t.o.r

Som ni har väntat! Nu kommer äntligen den rafflande fortsättningen på min roman. Den börjar så tragiskt lida mot sitt slut. Detta är del 5.

Tredje och sista dagen som Seathyrare. Tänkte först inte åka någon bil idag med lilla Rolf ville annat.
Han tyckte att vi skulle åka till Palmanova för att se om han fick några flashbacks.
Han var nämligen där sommaren 1978 på sin första charterresa. En riktig röjarresa med onödigt många Tequilarace den då 17-åriga fjunig pojken från Bro gjorde med sina kompisar Stefan och Dragan.
Dragan var en utav Bros första invandrare från Jugoslavien och oj, vad man tyckte det var exotiskt. Han kom från ett annat land! Tidigare hade vi bara Lea Pekkala från Finland på Härneviskolan, så en pojke från Jugoslavien......whaooooo?!

Deras vecka på Club 33´s hotell i Palmanova var nog lite mer fartfylld än den han nu gjorde 33 år senare.
Dom blev bl.a rånade på alla pengar, Stefan kraschade med en hyrd motorcykel och skrapade upp halva kroppen, Rolf somnade i solen och hela överkroppen bestod senare av jättevattenblåsor.
Dessa bildade sedan stora ärrbildningar som han fortfarande har kvar.
Han kände såklart inte igen sej, Palmanova har växt otroligt mycket på 33 år.
Det var iaf kul att se veckans första termometer, 30 grader. Härligt! Var så varmt att vi var tvungna att ta vätskepaus på första bästa uteservering. Strupen var torr och magen skrek efter sangria.
Serveringen var hemtrevlig och sangrian smakade himmelskt så vi satt kvar och åt lite lunch också.
Jag valde spansk omelett, ingen aning vad det var i den. Men jag tror att det var kokt potatis?! Låter konstigt men det var mycket gott.
Rolf himlade med ögonen när han i menyn läste korv och pommes frites. Korv! Som han älskar korv. Korven var efter provsmakning citat "lite sladdrig" enligt honom, men den gick ner.
23 euro fick vi betala för den lunchen.
Vi gick längs strandpromenaden i hopp om att få se någon gammal 33-årig intorkad kräkla, men icke. Palmanova var jättefint, en typiskt semesterhåla med massor av turister, turistfällor och souvernirbutiker med fotbollströjor, ryggkliare, handdukar och annat skit.
Han kände inte igen sej ett någe, kanske inte så underligt. Tror dom tre partyprinsar från Bro ständigt gick i något alkoholrus under den veckan. Då är det inte så lätt att minnas.
Se på mej, jag har skrivit dagbok hela veckan på Mallorca för att jag ska komma ihåg vad vi gjorde! Och ändå känns det som jag glömt något!
På eftermiddagen åkte vi hemåt. Vi stannade och tankade bilen full. Eller vi och vi, det kom någon liten Manuel utspringande och tankade åt oss. Betalt tog han också, hade kassan i en sån där käck liten magväska. Vi behövde inte alls ens kliva ur bilen. Service! Tycker jag dom borde införa på Statoil i Bro.
På tal om magväska, en sån hade faktiskt Rolf runt magen för inte alls så många år sen......moahhahahhhhaha!

Eftermiddagen ägnades åt lite slappande i varsin solstol och senare vila på rummet och förstås den sedvanliga GT´n på balkongen.
På kvällen åt vi varsin pizza som var torr och tråkig. Men vinet var desto godare.
Lite show på kvällen på hotellet, denna gång hette showen Superstars. Det var mycket bra som vanligt.
Somnade utmattade efter en innehållsrik dag klockan 23.00...pensionärsvarning!



1 kommentar:

  1. Ha ha du har nog helt rätt i det där med alkoholrus för Roffe och hans kompisar. Är han säker på att han var på Mallis då????

    SvaraRadera