29 april 2012

Mot Ullared!



Nu ska jag försöka återge min torsdag den 26 april. Datumet vi alla i Annes bil hade väntat på, länge!
Min torsdag? Självklart inte bara min utan eran också. Håll tillgodo:


Klockan 9.30 var alla inpackade och klara för att bege sig 50 mil söderut. Vädret var varierande, sol, moln, regn och fågel eller fisk.
Komforten i bilen var som alltid i Annes Ullaredsbilar exemplarisk!  Vi satt bekvämt och stämningen var hög och jag tror banne mig inte det var tyst en sekund.  Mest nedslag i minuten tror jag faktiskt att Anne P hade men jag var nog inte långt efter. Kan vara delad guldmedalj till Petterssonsläkten som hade sina platser i baksätet.

Ett snabbt stopp på det gyllene M:et i Mjölby och på tre minuter hade jag raserat hela min noggranna kosthållning. En Big Mac kostar 13 PP , struntade ståndaktigt i pommes fritsen och knaprade i mig tre påsar smaklösa stenhårda minimorötter. Ett under att tänderna höll. Förresten minimorötter?
Var växer dom? I ett minigrönsaksland? Jävla påhitt!?
Kaffet drack vi i bilen ur den medhavda termosen. Mycket roligare! Sen spar vi tid också, vi fikar i farten, slipper stanna och kommer fortare fram till slutdestinationen.


Klockan 15.45 sprängde vi målsnöret på Gekås och såg så här glada ut!


Sen vidtog tokshoppingen. Anne köpte upp halva lagret med små, fina underbara hjärtformar.
8.95/styck


Kvällskaffe i Gekås kaffebar tre trappor upp. Efter det lite snabb koll på var resten av sällskapet hade i sina kundvagnar. Se vad alla ser glada ut! Man blir glad på Gekås.


Betalad och klar och ett rejält minus på kontot, eller kanske inte så farligt?


Anne supernöjd över prinsesskronan.


 Denna gången bodde vi i en annan stuga. Våran ordinarie har det varit en del trassel med som jag har berättat tidigare. Vi skulle bott där men försäkringsbolaget hade redan påbörjat renoveringen av vattenskadan så då fixade Kerstin denna i stället. En faktiskt lite bättre stuga med ett fantastiskt läge vid en liten sjö och med en tomt som vi lätt kunnat spela brännboll på!
 Här kommer vi bo nästa gång med.
Ett minus, ingen micro. Anne P skulle bjuda på popcorn. Jag skrattade för mig själv och tackade ja eftersom jag redan upptäckt avsaknaden av micro. Gick sådär med dom popcornen.


Slit och släp.......många gula kassar blev det!


 Torsdagkväll och rookien Anne P var middagsansvarig!
Hon bjöd på en underbart god laxrätt med ris.
 Undertecknad var grönsaksansvarig och slicade fiffigt upp en mastig grönsallad.


Mia kollar igenom sina fynd.....


I väntan på maten så passade Anne H på att sticka lite.....hrmmmmm.


Glada miner på Ullaredsgänget 2012. Kul att Anne H ser så glad ut. Hon hade nämligen glömt sitt vin hemma! En ren och skär katastrof eftersom det inte finns systembolag i Ullared. Men Anne P delade såklart frikostigt med sig av sitt röda. Mitt vita fick jag ha för mig själv. Men hur i all världen löser vi det avsaknade vinet inför fredagskvällen?? Det får ni se senare.......och det är spännande!
Och halvt kriminellt.....


Sen dags för den obligatoriska leken: "Visa vad du har köpt!"
Anne började och vi andra satt i soffan och utbrast unisont whaooooo, whohooo, vad kostar? och fiiiiiint!


Anne P i Pippitröja och Baggyjeans!
Så snyggt och både Anne H och jag köpte lika. Fast rosa tröjor då såklart.
 Klockan 00.30 kröp vi i säng. Anne P och jag skedade i dubbelsängen och jag tror Mia och Anne H gjorde likaså i sitt rum. In med öronpropparna i öronen och så ställde vi alarmet på 6.30!
Klockan 8.00 skulle vi hänga på låset igen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar