9 juli 2014

FiberEllerHeterDetFibrer?



Hej hopp gummisnopp! Ledsen att säga det, men jag har haft en kanondag idag med. För det första så har vi nu äntligen fått våran fiber ansluten i huset.
Har inte provkört än, är rädd för att det går så snabbt så man blir åksjuk. Kanske är som att åka
X 2000 ungefär.
Skämt åsido (som Rudolf brukar säga) man måste tydligen ha både inlogggningsuppgifter (dessa anländer om 24 timmar) en router för att kunna använda alla sina pryttlar såsom Ajfåns, Ajjpadds och lapptåppar.
 Till televisionsapparaten behövs en ny box samt ett abonnemang hos valfri leverantör. Vi valde Viasat eftersom vi har haft dom sen Dackes tid och är nöjda. Nu kan vi plocka ner parabolen och kanske göra någon vacker installation a´la Ernst i trädgården av den, fotbad eller fågelbad kanske.
Fast man kan tydligen redan nu titta eftersom det så enorm generöst ingick lite gratiskanaler från scratch.
Vågar inte riskera att inte få igång skiten nu eller ännu värre få tillbaka den vanliga så vi skippar det för ett tag.


Tog ett smygkort på pojken med jätteborren. 
Ska man borra rätt igenom detta mycket gediget byggda hus så krävs en meter lång borr.
Faen, vad det lät! Den andra grabben som drog nitlotten i borrlotteriet (han utan borr)  höll koll från utsidan, därav det öppna fönstret.

En annan bra sak med denna dagen var att jag fick oväntat besök. Först av Catta och Basse som varit vid Lejondal och skulle bada. Men vattnet var grönt av algblomning så det gick åt skogen. Blev kaffe och vatten genom strupen modell torr på altanen här istället.

Sen kom Ingrid och Micke som även dom fick kaffe men även larmgenomgång 10 p, kattinstruktioner, kattmatsredovisning, husnyckel med tillhörande larmplutt. Ingrid är så snäll som hjälper till med Gustav nu när vi sticker "utomlands" och mönstrar på M/S Rosella i morgonbitti.



I kväll var Emilie, jag och Carlos till Sigtuna för att äta mjukglass. Carlos hade det jobbigt i värmen så jag blötte en kökshandduk och la på honom. Tror han gillade det. Fast i bilen var ju AC´n i gång i alla fall så där snarkade han per omgående typ.
Vi satt i skuggan i gräset och åt glass, tittade på folk och bara myste. Det fläktade på bra som tur var.

 Nu är vi packade och klara inför vår minitripp till Åland i morgon. Vi ska åka redan 6.30 för att inte riskera att inte vara först till bilincheckningen...skoja!
Hur det blir med livstecken från mig dessa dagar återstår att se, tippar på knapphändig eller kanske till och med obefintlig. Skönt för er med en andningspaus från dåren...

Over and Out! Skepp ohoj! Simma Lugnt! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar