31 juli 2014

NynäshamnIdag




När vagnen var testkörd, lunchen var intagen och kaffet likaså så pussade jag Gustav ajöken. Vi hade siktet inställt på Nynäshamn, Rudolf skulle hämta sin senaste manick. En pump som han tydligen ska ha i båten eller nåt sånt.
Andreas jobbar just med pumpar och hade fixat fram något åbäke som skulle få följa med hem för att  stå i vägen här hemma.

Vi började med att åka till hamnen, var så himla länge sen vi var där. Förut för 10-20 år sen var vi där ofta och hälsade på Bittan, Stefan, Madeleine och Andreas. Bittan är således Rudolfs storasyster för er som inte visste det.

Blev som vanligt en massa båttittande, eller snarare kallar jag det fånglo...fattar inte riktigt grejen med att stå och verkligen tokstirra i hundra år på båtar-hur-jäkla-länge-som-helst-när-jag-var-sugen-på-mjukglass!
Men jag höll ut och tittade jag med, fast mest på båtfolket, riktigt lustiga kufar det med i bland.

Sen blev det äntligen dags för lite mat, rökta räkor på Nynäs Rökeri var som en skänk från ovan. Förbaskat gott och som ni ser blev det vin till undertecknad...jihaaai! (Två glas dessutom)
Rudolf valde någon annan småplocktallrik med lite rökta döa firrar på och lättöl, några flaskor.
Allt var fantastiskt gott!


 Rudolf och lättölen del 2
Efter ett tag hade familjen Helltorn badat klart på Nickstabadet och kom för att göra oss sällskap.
Vi smaskade glass vid dom gulliga sjöbodarna.
Sen åkte vi i samlad trupp till Bittan och Stefan och blev bjudna på kaffe, kakor, jordgubbar och glass.
Vi hade en mycket kul och trevlig kväll, precis som på den gamla goda tiden. Vid 21.00 tackade vi för oss och åkte hem till vår lilla ensamma kisse. Han blev så glad så han jamade högt! Och sen hade vi godisregn, det gillar han!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar