2 juli 2014

HaltKattFattigMatte



Så fort jag slog upp ögon och öron vid 13.30 och fick se Gustav hoppa omkring på tre ben med höger framtass i luften så ringde jag veterinären. 
Vill inte låta honom linka runt så där, han kanske har skitont, svårt att veta.
Fick en återbudstid redan klockan 14.30, nu blev det bråttom!
Hivade i mig en mugg kaffe, tog in hundburen, klädde på mig och in med kissen i buren. Han såg förvånad ut, liksom "hallå" vad gör du?

Gillar verkligen personalen på Bålsta smådjurspraktik, speciellt Mirjam veterinären. Mjukare, vänliga, omtänksammare människa får man leta efter.
Hon undersökte Gustav ordentligt, klämde, kände, böjde hit och dit. Han sa inte en flaska!
Antagligen så har han sträckt sig och hon ordinerade vila och Metacam i 10 dagar, (antiinflammatorisk och smärtdämpande medicin)

Medans veterinären skrev ut receptet så passade jag på att ta Gustavs hela historia om utslängd hittekatt för en tjej som sommarjobbade där. Hon tyckte Gustav var så fantastiskt söt och kliade honom under hakan hela besöket. Gustav myste!
Berättade även hur bortskämd han är som behöver eskort till matskålen tre gånger per natt samt hela dagarna, dricker vatten enbart ur kranen, luftar sig i dörröppningen ett par gånger per natt för att sedan bestämma sig för att vara inne m.m.
Flickebarnet skrattade och tänkte nog att jag var en galen kattmorsa. Om hon bara visste hur rätt hon hade...


På väg till veterinären, Gustav jamar i falsett med skräckblandad förtjusning!


På väg hem från veterinären, Gustav nöjd, glad och ligger lite lagom slappt tillbakalutad i buren. 
Inte en jamning på hela hemresan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar