24 juli 2014

GrejOfTheDej




Började dagen med att ställa mig i kön till vårdcentralen med andra dårfinkar och dönickar. Dom har nämligen något som kallas "Öppen mottagning" mellan 8-9 eller nåt sånt, smart, man slipper ge sig på att försöka få en tid via telefonen samtidigt som dom endast tar emot lättare besvär som inte kräver utredning. Som tur är så är besök på vårdcentralen något väldigt ovanligt förekommande för mig, tack gode gud. Kallar mig fortfarande rookie på den biten.
Trodde jag skulle vara först när jag släntrade in 07.50 men nerruserru, tre före mig allaredan. Dom hade säkert stått där sen 05.00, trodde kanske det var någon rockkonsert dom skulle på och ville ha bästa platserna.
Sen kom det en stånkande tjockis med hängslen i tumstocksmönster och trängde sig, gick längs husväggen och jädrar vilket suck det blev på dom på pallplats. Dock inte på mig...såklart!

Jag är faktiskt, tror det eller ej, väldigt positiv inställd till hela mitt besök. Jag tog en nummerlapp 003 (det visade sig att kvinnan som knep bronspengen i kön vek till vänster för provtagning när dörrarna öppnades) betalade 200:- i kassan, berättade vad som var vajkalle på mig, satte mig, blev uppropad av en trevlig doktor,  blev synad i öronen, lite småprat och sen fick jag min diagnos (som jag redan googlat fram) och ut igen med ett elektroniskt recept på Terracortil örondroppar och ett skapligt handslag med orden "ha en fortsatt trevlig sommar!"

Var dessutom kul att sitta där och höra ettans och tvåans besvär när dom registrerade sig i kassan. Ettan hade gasutveckling i magen och tvåan hade svamp i ljumskarna. Stackars satar!
Själv har jag extern otit fast jag gillar simmaröra bättre. Särskilt med tanke på att det var tre år sen jag simmade sist, lång inkubationstid på den otiten.

Lite ovärdelig info från Wikipedia, min näst bäste vän efter google:
Extern otit, även kallat hörselgångseksem, inflammation i ytterörat och simmaröra, latin Otitis externa, är en inflammation av huden i den yttre hörselgången - hörselgångsinflammation/eksem.


 Ettan och tvåan satt  just i den här blåa soffan tidigare.


Lite snålt tilltaget kanske med EN droppe till lunch. 
I går vid lunchdags åt jag TVÅ tallrikar fil med kårnflejks.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar