29 juli 2014

TrevligKvällMedBästaVänner


 Klockan 18.15 så åkte vi på rad med våra cyklar ner till Lejondal. Det hade precis slutat att regna och nu var det så kvavt och kladdigt. Rejält svettiga så togs vi välkomnade emot av dessa raringar Niclas, Inger och lilla Shamus eller Musse som han kallas.






















Vi fick ett jättegott, kallt och svalkande bubbel medans vi torkade svetten ur pannorna och tuggade på snacksen.























Det bjussades på fantastiskt god mat, grillspett, majs, sallad, tzatsiki, bearnaisesås, bröd, ost och Ingers supergoda hemgjorda potatissallad. Jag var vrålhungrig och åt med god aptit som resten av gänget.


 Musse var en riktig matfriare som blev överlycklig varje gång någon "råkade" tappa något på golvet.
Den här hunden är en riktigt fin hund, både Champion och Best in Show och många andra tunga titlar har han som jag inte minns nu. Men vacker är han och så himla gullig!




Till efterrätt hade Inger gjort en sån underbart god tårta. Trodde först den var från något kungligt konditori, det såg verkligen ut så. Och den var så god så jag tror alla tog två bitar, minst, fast vi var mätta. Botten var mandelmassa, valnötter, kakao m.m. Mellanlagret var vitchokladmousse och överst hallongelé. Eftersom det var nötter i så tog jag en bit utan bottenskiktet fast sen var jag bara tvungen att smaka botten också och tog en liten liten bit till av alla lagren. Jag överlevde, kände mig trygg med en akutsyrra som värdinna.
Har för mig att Inger sa att receptet kom från Hela Sverige bakar. Ska forska vidare i det senare.

Sen blev det prat kors och tvärs, samtalsämnen var det ingen brist på.... hundar, ledlampor, mjukvitt, spöken, båtar, pinkhinkar, Karibienkryssningar, STORA båtar, borrelia, Vårdcentraler, doktorer,  lunginflammation, rosfeber m.m. 
När det blev prat om allehanda sjukdomstillstånd så kunde man nästan tro att det var ett gäng pensionärer som hade årsmöte.

00.30 cyklade vi hemåt i en fin karavan. Rena livsfaran då endast två stycken hade fungerande lysen och det var förbaskat toksvart. Vi kom i alla fall överlevande hem och jag hoppas verkligen resten av karavanen gjorde detsamma.

Kul, trevlig och rolig kväll på en måndag. Tack snälla Inger och Niclas för allt gott ni bjöd på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar