16 september 2014

10DagarIdag



Kanske klev upp en aningens tidigt idag, redan vid 13.00-tiden. Men jag vaknade av det förbenade kaffesuget, tror jag tar mig en powernap i kväll.
Nattens jobb var så bra! Jag vet att jag tjatar, men fasen vad jag trivs bra på Solängen.
Bra personal, dag som natt, och sen det viktigaste, våra boenden. Söta, rara, fina, gamla, förvirrade, oroliga, ångestladdade, tokpigga, vakna, jobbiga, charmiga, tjatiga...ni ger mig så mycket. Och det är väl värt allt slit när man får så mycket tillbaka av er. Äldrevården må vara en het potatis men hos oss vet jag att alla har det bra och mår bra och har en personalstab runt sig dygnet runt som sliter arslet av sig för att allt ska vara top notch.

Det enda som jag inte är riktigt nöjd med är schemat. Detta nattschema gör oss sönderslitna eftersom man jobbar intensivt, hattigt, flänger runt på alla avdelningar och är långledig alldeles för sällan. Sen är långledigheten för kort också. Hoppas på nytt betydligt bättre schema efter årsskiftet då den fjärde och sista avdelningen öppnar upp. Avdelningen grön.

Idag längtar jag efter mina barnbarn....Har inte sett dom sen i söndags! Skulle vilja ha dom här och nu så jag får mysa, pussa och gosefisa med dom.
Messade med Emilie tidigare och hon berättade att Stella hade sovit skönt i sin fina Stokkesäng ända till 5.00 i morse. Fantastiskt! Hoppas hon fortsätter, så att hennes föräldrar också får en chans till nattvila. Blir så mycket roligare då med utvilade päron.
Idag blir mormors lilla Stella-Maräng exakt 10 dagar, fort det går. Jag räknade ut att jag är 72 år när hon tar studenten, det skrämmer mig något så grönjävligt! 72 år! Det är gammalt, jag kanske inte ens lever då eller så sitter jag på något trist demensboende i våran pisskommun och ruttnar i min ensamhet.  Usch, hemska tanke, låt mig få vara frisk och pigg...länge! Hoppas jag har ärvt min mormors gener, hon dog när hon var 94 år och var en riktig krutgumma. Helt vital och med i matchen, så vill jag också bli.


Tänk att dessa små raringar gjorde mig till världens lyckligaste. 
Tacktacktack! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar