16 november 2012

Alarmerad, tjåklad och dyr katt

 Hej mina fans, icke fans och andra dårar!
07.20 ringde min telefon, det var Tony på Sector Alarm som var på ingång, redan! Nu blev det snabba puckar. Rudolf som var ledig idag var vaken sedan länge och låg likt en död med knäppta händer på bröstet och stirrade upp i taket.


En stund senare så kom han då och skulle börja själva larminstallationen. Han stötte på problem på direkten.
Gustavs 182 cm höga klösträd var problemet. Endera fick vi flytta det eller köpa ytterligare en rörelsedetektor.  Anledningen är att allt över 120 cm larmas då larmet är aktiverat. Vore lagom kul om Gustav drog igång hela skiten när han hoppar upp längst upp, där han älskar att ligga.
Därför sattes nu två stycken detektorer in och ingen riktades naturligtvis inte mot klösträdet.
1790:-...katching! Vi drar det på Gustavs veckopeng eller så får han börja sälja jultidningar eller nåt, så man får in lite i kassan.
Efter tre timmar var allt riggat och klart och nu kan tjuvarna komma och få långnäsa.

Italienska vindruvor, så goda!

Åkte och hämtade min mamma lite senare på dagen. Fredag och det betyder fredagsmys inklusive Willyshandling. Idag var kubbarna utbytta mot pepparkakor när vi fikade efteråt hos henne.
Samma dagordning som vanligt utgick vi ifrån. Vi hann gå igen: Stråk (stroke), demenssjukdomar, Alzheimer, invandrare, ensamkommande flyktingbarn, Sverigedemokrater, influensavaccin, snoriga barn och duktiga människor. För andra veckan i rad var släkten Heneskärs det vinnande konceptet.
Dom tar hand om sin gamla mor dom!


Hur gott var inte det här då? Varm Maraboumjölkchoklad. Dessvärre inte det nyttigaste kan jag tänka. Och sju spänn per potta!
Rudolf snaskade i sig en på direkten och sa: "Säg inte till Emilie att vi köpt den här sorten"
Försent, svarade jag. Och en sekund senare stod det oförskämda flickebarnet i hallen och ville "typ" smaka! Hon gillade tjåkkklaaaden också!


Gustav körde den lite slappa, nonchalanta stilen i väntan på sin tur till toaletten.

Är dessvärre rädd att detta kommer bli det sista ni hör från mig idag. 
Jobbarhelg på ingång och då brukar jag inte var så himla pratglad.
Men det är smällar man får ta.
Hare bra nu och krama varandra i trafiken!

2 kommentarer:

  1. Såklart vi köper jultidningar om Gustav kommer!
    /Maj-Liz

    SvaraRadera
  2. Vadå dårar? Snacka för dig själv va? Nu är ju inte jag den snabbaste hamstern i hjulet, men jag fattar att två plus två blir fyra och att inspiration betyder: - citat ur svenska akademiens ordlista: Ingivelse, påverkan - alltså betyder det att man har sett något man tycker är fint, fult eller kanske vidrigt och bestämmer sig för att göra en ännu finare, ännu fulare eller att göra något totalt grotéskt (ja, det stavas så). Förresten, visste ni att ordet grotésk betyder: Ful genom förvridna drag och klumpiga former? Visst är det spännande att lära sig något nytt? Det gör jag nästan varje dag eftersom jag, som jag påstått tidigare, inte kanske har hela sopkärlet fullt med sopor... bara halva men tro mig... det tycker min sopgubbe räcker!

    KRAM på er alla där ute och var rädd om varandra!
    Tänk på att det bara finns en av dig och det är du, det finns bara en av mig och det är jag. Det finns bara två av oss och det är vi!

    Rock N Roll! Over and out!

    SvaraRadera