23 mars 2013

Bor vi i Afrika?



Tänk vad lite vattenbrist kan ställa till det, i alla fall för vissa! Herregud, vilket liv och vilka korkade kommentarer man läser på kommunens FB-sida.
Tror dom som skriver så oerhört löjliga kommentarar på fullt allvar att dom inte tror att VA-jouren jobbar arslet av sig för att åtgärda problemet.

I natt kom nya rekommendationer på sidan, att vi som hade återfått vattnet i kranarna skulle koka det innan vi drack det för att minimera risken för bakterier, det stod att det KAN vara förorenat...KAN!
Såklart en säkerhetsåtgärd från kommunens sida.
Och ändå........ kommentarna hopas på sidan om hur länge ska vi behöva hålla på att koka, blir man sjuk nu, min dotter fick välling i natt, kan man maskinsdiska, koka kaffe och gud och hans förbannade moster..... blablabla.
Ett tips till er puckon: Vänta tills nästa uppdatering från kommunen, dom skriver säkert det, när kusten är klar! Tror inte ni drabbas av ebolaviruset direkt i alla fall. Möjligen lite racerbajs....

Nu kan jag faktiskt hålla med min gamla mamma, det är pensionärerna UTAN datorer och internet det är synd om, som missar all information. Min mamma blev väldigt tacksam att jag ringde och informerade henne om läget, hon visste inget. Men hade förstås märkt att vattentrycket var dåligt.
Dessutom har pensionärerna kanske svårt att ta sig till dessa vattentankar som ställs ut i Bro för att hämta vatten. Tungt att bära är det också.
Visst dom har sagt det på radion, men alla lyssnar kanske inte på just den kanalen.


En som blev glad för vattenbristen var Gustav. Husse hade tappat upp en hink igår kväll för att kunna spola i toaletten om vattnet försvann helt.
Gustav tog det som en JÄTTEvattenskål  och drack glatt med sträckt hals....haha!

Vad händer idag då mer än att vi får koka vattnet, fast det behöver inte jag. Jag har såklart redan igår tappat upp vatten i massor i karaffer och bunkar. Framförhållning är mitt ledord.

Emilie och Jogge är på väg 45 mil västerut mot norska gränsen. Stor dag idag då dom ska få träffa Carlos för första gången, sin nya lilla familjemedlem. Jag väntar med spänning på bilder!
Erika åkte nyss till stán. Hon ska träffa en vän och senare ska hon till Ferry och fira honom på hans 29-årsdag.
Rudolf och jag hänger väl här hemma, har inget planerat. Just nu går han omkring med dubbla mössor härinne, han fryser. Allvarligt! Han måste ha något fel på sitt värmepaket!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar