24 november 2014

EnMånadTillLucka24



Ytterligare en natt med minimalt med sömn. Tror jag tittade på klockan vid 04.00 sista gången för att sedan vakna när Rudolfs alarm drog igång knappt två timmar senare. Har kanske drabbats av resfeber?

Somnade om och vaknade med ett ryck 9.30, herregud, Carlos skulle ju komma till mig i dag vid 11.00 och innan dess hade jag tänkt hinna handla. Blev snabba ryck och såklart hann jag.

Hade planerat Stracotto di vitello con salsa di pomodoro e gnocchi till dagens middag idag. Ett litet projekt, väldigt enkelt och som sköter sig nästan själv, som tar cirka sex timmar på spisen. Min favoriträtt som på svenska heter långkokt kalvkött a´la Paolo Roberto.
Blev därför extra purken när strömmen försvinner och är borta två timmar. Nu blir det med andra ord en sen middag.
Resterna av härligheten packar jag med mig till Ullared, blir en delikat middag i morgon kväll med kanske ett glas rött till och så förstås fnitter och kackel. Hoppas mitt resesällskap gillar det.
Håller just nu på att sammanställa inköpslistorna som trillat in från när och fjärran.

Carlos och jag var i väg till mormor en snabbis i regnet. Fick muta honom med att vi skulle åka bil eftersom han tvärvägrade att kliva ut i regnet.
Vi fikade och jag hjälpte henne med lite pappersgrejer. Han är så himla trött den där killen. I morse hade Emilie fått väcka både honom och Stella vid 10.00!
Helt sjukt vad hon är duktig på att sova lilla Stella, lyckliga föräldrar till det barnet som sover hela nätterna.

En månad till julafton idag, känns märkligt. Regnet vräker ner i från sidan och det blåser kraftigt. Typiskt julväder. I fler och fler hus runt omkring lyser det fina adventljusstakar och stjärnor, dock inte i Pettssonska. Har varken haft lust eller ork eller intresse. Men på fredag är jag väl så illa tvungen att rodda runt lite med Mr Kärcher fönstertvätt, stakar och ljusslingor.

Jobb i natt, en singelnatt eftersom jag redan jobbat in morgondagens natt. Efter det snabbt hem för att sedan vänta på Ullaredsexpressen som förväntas avgå runt 9.30.
Åh, vad det ska bli kul!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar