22 november 2014

LördagLedigLiteLealös



Lördag idag och hej vad det går, gillar att dagarna öser på. Det är en härlig känsla att veta att man har två härliga resor runt knuten.
Ingen risk för sol idag heller, fortsatt gråväder som gör mig så jäkla trött.  Tror allvarligt det var något fel på mina ögon idag, kunde knappt hålla dom öppna. Känns som jag skulle kunna sova en vecka.

Vi var igång tidigt i morse. Startade dagen med en tur in till stan och lämnade vår lilla sjuka Juramaskin till kaffemaskinshospitalet på Ringvägen 108.  Alltid så supertrevlig personal där, lättsamma killar som snackade på och försäkrade oss om att den snart skulle vara frisk igen.
En Jura håller länge, så dom sex åren som våran är var "ingen ålder på en häst" som dom sa.
Hoppas dom har rätt och att det faktiskt bara är några packningar som behöver bytas = billigt för oss.

Vidare hemåt, chauffören föreslog en fika i Kista centrum. Okej, kaffe är man alltid sugen på så det blev en avstickare dit. Räkmacka till Rudolf och en skink/ostmacka som jag var tvungen att bygga om för att kunna äta. Latten var magiskt god och jag skulle lätt kunnat dricka en till.
Sen ville maken kolla skoutbudet, vi gick igenom alla skoaffärer men inget som föll honom i smaken.
Han skulle ha skor att gå ut i sa han.....det tyckte jag var jättekul...går ut gör man väl alltid? Det var alltså inga rutiga filttofflor för inomhusbruk han var ute efter.
Men såklart menade han lite snyggare finskor..finskor? Vadå, vackra kvinnor från Finland? Äsch, ni hajjar...fin-skor/snygg-skor.

Majjo i mungipan

Hittade inga så vi åkte till nästa stopp,  farfar. Lilla farfar ska i början av veckan flytta och meningen idag var att vi tillsammans med Yvonne, Lotta och Julia skulle börja småpacka lite.
Men efter lite diskussioner och fyra koppar kaffe så kör vi på i morgon istället, hade inget släp idag så det försvårade saken avsevärt.
I morgon flyttar vi bokhyllor och hans älskade böcker, sekretären, blommor, fixar gardiner, kläder, tavlor m.m. Försöker att göra det så hemtrevligt och mysigt som möjligt från början, det är viktigt för trivseln ch farfar förstås. Resten av flytten blir på måndag, köksbord, tv och farfar själv.

När vi kom hem var jag helt slut trots att jag inte gjort något ansträngande direkt. Känner mig lite "konstig" vet inte om det är en biverkning på mina nya allergimediciner jag äter.
Somnade medans Rudolf brassade i kaminen och fixade middagen. Nu känner jag mig lite bättre och jag hoppas att det går över.

Så mycket bättre idag! Carolas dag! Och ni som känner mig vet att jag gillar Carola, man får tycka vad man vill om henne men sjunga det kan hon. Bäst av alla dessutom.
Åh, vad det kommer bli bra.....snart börjar det. Dags att ladda skitTassimon med en kapsel och trycka till.
I morse gjorde Rudolf lite galet när han skulle ladda maskinen med en kapsel...det sprutade kaffe i hela köket, vette fasen hur han lyckades med det. 

Jogge - Emilie, 2-1

 Är imponerad av mig själv som lyckats slå in dom första tre inköpta klapparna redan i november.
Helt galet vilken framförhållning jag drabbats av.
Bara snöre som fattas, men det kommer jag fynda på Gekås på tisdag, kostar gratis där.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar