20 november 2014

InteTillMinFördelPrecis


 Känsliga läsare varnas för otäck bild som kan väcka anstöt!

Har faktiskt varit till doktorn idag, var bara tvungen att söka vård då jag skulle kunna skrämma barn med mitt utseende just nu. Kliar gör det också.

Trött som en gnu ställde jag mig i den lilla ringlande kön utanför vårdcentralen klockan 7.50.
Gick in på medaljplats, bärgade bronspengen. Alltså var det två andra både snabbare och morgonpiggare sjuklingar före mig.

8.00 öppnades dörren och jag tryckte till  mig en nummerlapp med siffran 003, sen var det bara att vänta..på min tur.
Gillar inte väntrum, helst inte när det gäller akuttider i förkylningstider. Det hostas, snörvlas, stånkas och frustas nåt så grönjävligt! Rätt ut i luften...ATTTTJJJJJJJOOOOOOOOOOOO!
Jag höll mig en bit i från i hopp om att slippa bli överfallen av några baccillusker. Vägrar bli sjuk nu,  det har jag varken tid eller lust med.


8.30 blev jag uppropad av doktor Cristina N...nånting. En äldre kvinna med lite lätt brytning, kanske typ från något gammalt öststatsland. Hon tittade upp på mig från papper och dataskärm från andra sidan skrivbordskanten medans hon frågade "Vad behöver du hjälp med?" Innan jag hann svara såg hon mina ögon och utbrast  "Men herregud!"

Fick cortison....förstås, hon sa att det var det enda som kunde bota mina akuta besvär (hon kan ha rätt), allergitabletter och ögonsalva. Fick även ett återbesök om en vecka, intressant hon vill alltså  följa upp mig. Är väl bra eller? Men cortison? Vill inte ta det!

Tack och hej, snabbt besök dessa drop in tider, där läkarna verkar ganska stressade och slänger ett öga på klockan hela tiden under besöket. Irriterande!
Slank ut fortare än fortast genom det pestsmittade väntrummet, höll mig längs väggarna och travade till apoteket som hade en kvart till öppning.
Väntade troget utanför, har väl aldrig hängt på låset till ett apotek någongång? Här tog jag guldmedaljen! Först in och roffade åt mig den åtråvärda nummerlappen med siffrorna 001 på. 
Jippie guld!
Kom ut med en liten påse värd 180:- men förhoppningsvis snart symtomfri. Hatar denna allergi, om jag bara visste vad jag reagerar så starkt på!


 Så jäkla snygg! Skulle behöva glasögon med BH till dessa påsar under ögonen.



2 kommentarer:

  1. Vad Jobbigt, stackars dig.../Lotta

    SvaraRadera
  2. Åh! Ser ut som min svärmor gjorde i somras. Det konstaterades till slut att hon hade streptokocker på huden! (ja, jag vet att det låter helknasigt!) Penicillinkur och sen var det bra.
    Hoppas du mår bättre nu!

    SvaraRadera