6 november 2014

VinPåEnOnsdag?


 I går lämnade jag Fransosen i trygga händer till Erika och Ferry och åkte till Wenngarn för lite vinprovning.
Åke och Eva hade dukat och fixat så fantastiskt fint i Slottets källare.

 

 Alla sorter fulla glas.....typ, fast det vita längst till höger slank ner i en rasande fart. Det var Miraval signerad Pitt och Jolie. Så gott! Har tidigare provat deras rosé som jag också varmt kan rekommendera.  (Tur att man känner dessa människor....  jag bara kände mig tvungen att dra min favoritvits....om Pitt och Åsne Seierstad. Ni vet...om Åsne gifter sig med Pitt så kommer hon heta Åsnepitt...HAHAHAHA. )
Det bjöds på generösa mängder av bl.a italienska charkuterier i form av olika sorter av tunt skurna korvar och lufttorkade skinkor. Soltorkade fyllda tomater, kronärtskockor, hembakat surdegsbröd och ostar...OSTAR!
Jag som ostälskare dog nästan lite och samtidigt så gick jag säkert upp två pannor eller i värsta fall tre. Vilka ostar, kan inte sluta tänka på dom så gott var det.
När sedan ytterligare ett fat plockades fram med dessertplocket så var man ju bara tvungen att prova detta med. Det var små hemlagade fudgehistorier i olika smaker, pecanpaj, lite kakor och annat som såklart även det smakade mer än fantastiskt.
Vi fick prova flera olika röda viner, champagne, vitt och vermouth. Ja, drack duktigt upp allt och lite till. Vi lärde oss om olika druvor, lagring, inköp och annat intressant av en mycket kunnig och engagerad Hampus från Enjoy Wine & Spirits.


Vi hade det så himlars trevligt, är ett bra gäng dessa jobbarkompisar till Rudolf.
Och tänk.... trots att vi var på vinprovning så såg jag inte skymten av något kärl där man skulle spotta ut vinet. Synd att spotta ut sådana fina, dyra och välsmakande viner.  Förra gången dom hade haft vinprovning slutade det tydligen med dans på borden. Så blev det inte denna gång men jag ser fram emot nästa träff med dessa superhärliga, gästvänliga och okomplicerade människor.

Vid 23-tiden så var det dags att tänka på refrängen. Snälla Micke hämtade oss och körde oss tryggt och säkert hem till olika adresser. Carlos blev glad att få gå och lägga sig med mormor och vi har sovit så gott i natt. Tänk vad lite vinprovning kan göra gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar