21 november 2014

HögPåCortison



Gick åt skogen med mitt sovande i natt. Stängde locket på datorn strax före 02.00 och kröp i säng.
Då vaknade såklart Gustav som hade sovit hela kvällen och väckte mig....han körde den gamla vanliga nattsvängen äta mat...långsamt, mamma tittar på, stretcha...mamma tittar på, småjogg till badrummet för att dricka vatten....mamma tittar på, fortsatt småjogg till ytterdörren, mamma öppnar för att lilla kissen ska få ta en nypa luft och sedan tillbaka in.
En kvart i sängen innan nästa aktivitet: Ett jävla oväsen bakom huset, jag for upp, snokade runt, spanade, lyssnade, spejade. Trodde ett tag att det var inbrott hos grannen eller ännu värre inbrott i vårt garage.
Dunder, brak, bang och bom fanns bara en förklaring...antagligen var det Vägverket som jobbade med något på motorvägen bakom oss.

Tillbaka till sängen, vred, funderade, grubblade, vände, planerade julklappar, planerade Gekåsinköp, planerade bemanning kring Gustav då vi är borta, löste världsproblem, planerade semestern, planerade packning till KapVerde, vad har jag för sommarkläder det är 28 grader där...och jag har inga kläder alls va?
Upp igen, satte mig vid köksbordet och beställde julklappar. Älskar internetshopping i juletid. Bekvämt, smidigt och enkelt med några klick, hurra!  Och JA, Ingrid, självklart så tar vi oss en traditionsenlig tur till något köpcentrum närmare jul. Finns alltid något jag behöver köpa som jag missat från dom intrillade önskelistorna och sen är det så trevligt med middagsmys med dig.
Täby Centrum igen va? Gillade det!

Passade på att beställa lite reasommarkläder också när jag ändå var i gång. Efter det blev det lite slösurfning, läste kändisbloggar om kraschade äktenskap och planerade helgens middagar.

Helt plötsligt var klockan 04.30 och jag gjorde återigen ett tappert försök att sova, gick sådär.
En halvtimme senare hörde jag Ferry tassa i väg och ytterligare en halvtimme senare ljöd Rudolfs ilskna alarm.

Sen när klockan började närma sig 06.00 då somnade jag med katten i knävecken. Vaknade 8,30, man får vara glad för det lilla, jag fick ändå mycket gjort:
2,5 timmes sömn, julklapparna färdigklickade och nästan  klara, ny semesteroutfit beställd och inköpslistor till både helgen och nästa veckas Gekåsshopping färdigskrivna.

Ibland är det bra att vara cortisonhög som genererar till en smågalen Speedy Gonzalez med myror i arslet. Fast jag kan erkänna att jag är ganska trött nu, har faktiskt inte vilat en sekund idag.

Har handlat med en för dagen ovanligt glad moder. Efter det direkt till Stella för fredagsgos. Hon hade varit på BVC för invägning, 5735 vackra gram väger hon nu. Två sprutor, en i varje ben fick hon också. Hon grät min lilla gullunge...tur att inte jag var med då hade jag också gråtit.

Och nu har vi precis ätit middag, Tortillapizza som även den var hög som ett hus. Jäklar vad han öste på med grejer kocken Rudolf, orkade hälften bara.

Kommer nog somna innan Idol, men det gör inget.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar