3 november 2014

StadsturSnuskStarrSur



Hemma igen efter en resa till huvudstaden. Innan mitt inplanerade besök hos Favoptic så hann jag med en annan grej som genererade cash på kontot, på min mammas konto det vill säga.
Sen tog jag långa benet före i regnet och gick till Gallerian för att söka föda och en latte. Lyxade till det med en caesarsallad (vad annars?) en Loka och en väldigt god latte. 181:- jo, jag tackar. Smakar det så kostar det.

 Hundraåttioenkronorslunchen
 Nej då, jag är inte ett dugg avis på Emilie och Jogge som ska tillbringa 9 dagar i Italien och äta italiensk glass....Ät ni!

Satt där i min ensamhet och tittade på folk runt omkring mig, alla verkar ha så bråttom. Är det det som kallas storstadsstressen? Så kommer jag då, lantlollan från yttre rymden som verkar ha bott under en sten i 35 år. Punka på skorna hade jag dessutom, blöta fötter är ingen hit och ögonen rann i blåsten.
Jag ska för ärlighetens namn säga att jag trivs bäst där jag bor nu, fast skulle mer än gärna kunna tänka mig att flytta ut i skogen i ett pyttetorp. Utan vare sig grannar eller oljud.
Vi är inte riktigt ense där maken och jag, bo i skogen är inte hans grej säger han.

På Favoptic blev jag lite rädd när optikern sagt sitt. Höger öga har blivit så mycket sämre på ett par år. Hon frågade om jag åt någon medicin eller hade grå starr i släkten. Bingo på båda! Och jag ska nu aldrig mer ta dessa Betapredtabletter som tydligen lagras i kroppen (det visste jag redan) och kan påskynda just starren....usch och fy! Hon tyckte det var konstigt att bara ena ögat blivit så försämrat.
Sedan mätte hon trycket i ögonen som som tur var var bra..alltid något.
Fast vad ska jag då ta när allergin slår till och jag ser ut som fan runt ögon och fejs? Inget annat hjälper, tro mig jag har provat ALLA receptfria ögondroppar och allergitabletter.

 Tog en sväng till Hötorget och köpte varsin bukett tulpaner till mamma och mig. Var skönt att sätta sig på pendeln igen och åka hemåt. På perrongen blev jag äcklad! Äcklad av att behöva hoppa jämnfota mellan allt snusk som äckliga människor slänger ur sig. Snus, fimpar, tuggummi, snorloskor och lite annat.
Det finns både askkoppar och papperskorgar. Papperskorgar...? Fick en flashback, när vi bar små sa min mamma Papperspellar. "Släng skräpet i papperspellen" Vadå Pelle?
 Var förbi mamma på vägen hem med tulpaner och kvitton, hon blev glad.

 Varför inte? Frågan är bara höger eller vänster bröstvårta?
 På Favoptic blev jag som handspritsberoende mäkta imponerad






















Mycket glajjer att välja på, jag har inte bestämt mig än, beställer via deras hemsida senare.
Just det! På pendeln så satt jag bredvid en kille som tog guldmedalj i grenen
 "Tuggummituggande MED öppen munjävel" I 34 minuter  som det tar mellan Centralen till Byhålan tuggade han så det stänkte, illa lät det också. Jag hatar när folk inte tuggar med stängd mun, lär man inte sina barn det från början.....

Nu är det slutgnällt från blindstyret!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar