14 juni 2014

Århundradets Blåsning



Jag skrattar fortfarande! I går genomförde jag och alla mina nattkompisar en överraskningsfest för vår bästa sjuksyster Anne som fyller jämt om 11 dagar, 30 eller 40 eller nåt liknande.
Det har sedan den 7 maj varit ett superhemligt tisslande, tasslande, planerande med allihopa och främst med sambon Torbjörn som varit till stor hjälp. Annars hade det aldrig gått. Tack snälla du!

Vi bjöd in till en Överraskningsfest/Sommarfest/40-årsfest på en hemlig eventsida på Facebook där Anne givetvis inte var inbjuden. Jag har varit livrädd sista veckorna att jag ska försäja mig, är så jäkla klantig och brukar som ni vet prata först och tänka sen.

Igår klockan 17.30 var det bestämt med Torbjörn att jag helt plötsligt skulle "dyka" upp hemma hos dom. Sagt och gjort, jag packade min nyinköpta rosa picknickkorg med varsin rödvinsmarinerad entercote, en flaska vin till Anne, en Loka till mig, en kräkpåse och faktiskt en vuxenblöja (mest på skoj, Torbjörns idé)
Asså...den minen på den uppmummade, sminkade, nyfriserade Anne när jag plingar på, den önskar jag att ni skulle fått sett, sen ett trevande "Hej.....kommer du????" med minst 18 frågetecken efter och med ett ansiktsuttryck som liknades en provrör av den längsta sorten.  Torbjörn hade lurat i henne att dom skulle på en strikt, torr, tråkig, sammankomst med folk hon inte kände på hans jobb. Anne var inte så på till detta evenemang och kved av citat: "mental smärta"

Hon fick en halvtimme på sig att svida om till något mer passande för kvällen, det var inte det bästa vädret, 11 grader och duggregn, perfekt picknickväder, eller hur? Hej svenska sommaren!
Sen åkte vi i väg, Anne med svart ögonbindel såklart. Jag åkte lite omvägar för att förvilla ännu mer medans Anne drack en liten festis med rödvinsinnehåll. Men den enda som blev förvillad var jag eftersom jag inte hittar i Bålsta så körde jag vilse.

 Hon var ganska säker att vi av någon anledning skulle till Wenngarn, kanske på utomhusbio eller något liknande. Hon ältade Wenngarn i ett. Torbjörn som var kvar på jobbet ringde mig och frågade hur det gått, bingo sa jag och skrattade.

När vi om fram till Pia så ledde jag henne i lite kringelkrokar fram till altanen där alla övriga jobbarkompisar på ca 18 stycken stod uppradade beredda att brista ut i sång och hurrarop.

Anne fattade fortfarande inte var hon var. Sen följde kramkalas, grillning, skålande, mysigt umgänge och kort sagt hade vi en superrolig kväll med massor med skratt och tokigheter.
01.30 var jag hemma då hade jag skjutsat hem sjävaste födelsedagsbarnet och en del andra också.
Nu blir det massor med bilder, huller om buller. Hoppas jag får mer bilder skickade till mig, framförallt på själva avtäckningen och sången. Kul med bilder när alla typ äter......ni ser för roliga ut.


 Nyblåst norsk sjuksyster dricker Åkesson rödvin på festis














 Fanns mycket exotiska djur i Pias skog, här är en älg.



 Asfaltsbarnen blev helt till sig när vildsvinen och älgar spatserade på fältet. 
Pia plockade fram en kikare från artonhundra kallt.


 Hundmys i farstun


Dags för kaffe och tårta. Jag hade gjort en Pavlova som försvann i ett rasande tempo.


Nog för att jag var hungrig. Tyckte entrecotten smakade lite skumt. Hål i papperstallriken, pappersduken och säkert revor i bordet.


Tack alla mina vänner för en förbaskat lyckad fest.
Trodde aldrig att hon var så lättlurad.



1 kommentar:

  1. 😃 Det ser verkligen trevligt ut. Ni hade säkert toppen trevlig kväll. Och jag tvekar inte på att det blev massor med skratt. Det blir det alltid i detta natt gäng..! Skratt gänget 👍

    SvaraRadera