10 juni 2014

ViVarInteEnsammaIKällaren



Näst intill obefintligt närvaro av mig i dag. Beror på sömn (för lite) och eftermiddagshäng med modern min.
 Är slut i huvudet just nu, jobbigt med enbart negativ energi men glädjande nog lyckades jag rädda en 12 liters Höganäskruka från en säker död från hammarens slag.
Hon har fullt upp med att "döstäda" och tyckte att den här vill väl ingen ha trots att hon vet att jag älskar dessa gamla Höganäskrukor. Så nu är jag en kruka rikare, tackar!

Många som är nyfikna på vad som hände på gårdagens event, S.P.O.O.K Workshop på Wenngarns slott som jag fick stora äran att närvara på. Har fortfarande inte riktigt hämtat mig och jag ska försöka återberätta det i stora drag.

Det började med en liten föreläsning om hur dom jobbar, berättelser om lite vad dom varit med om i övernaturliga former. Sen visades alla hightechprylar som används för att mäta energifält, ljudvågor, magnetfält, datorer, kameror av olika slag, diktafoner o.s.v.
Vi var ivriga och ställde massor med frågor.  Efter en kort kaffepaus så delades vi in i smågrupper med fyra i varje grupp. Nu skulle vi få prova på några av manickerna bl.a EVP, Electronic Voice Phenomena. Kort sagt den tar upp röster som inte kan höras med blotta örat.

Jag gick såklart med Patrik, där kände jag mig trygg. Vi valde att gå längst längst ner till källaren och satte oss vid ett bord och la utrustningen på bordet.
Nu skulle vi ställa frågor till dom eventuella andarna eller spöken som kanske fanns där. Kändes lite jönsigt eftersom man inte fick några konkreta svar.
"Tycker du det är jobbigt att det är så mycket folk på slottet numera?" var t.ex en fråga.
Patrik kommer senare lyssna av den 45 minuter långa inspelningen vi gjorde för att se om vi fått några svar. Man hör givetvis inte dom när man sitter där eftersom dessa väsen använder en annan frekvens/hertz eller typ nåt sånt. Ljudmanicken tar upp dessa och därför lyssnar man igenom senare och hoppas på bingo.

Sen flyttade vi in i det innersta fuktiga svala rummet, satte stolarna i en ring, la utrustningen på golvet i mitten och släckte ner, det blev kolsvart.  Lite lite svagt ljus från en nödutgångsskylt sken dock in minimalt.
Vi sitter och småpratar, frågar och helt plötsligt är det som om det blir mörkare, som om någon står mitt i ingången och skymmer ljuset från skylten.
Patrik frågar....."är du här nu så kan du väl ställa dig i mitten av cirkeln" där vi satt.
Och vad faen tror ni händer??? Maskinen som mäter energi börjar helt plötsligt blinka rött, den tokblinkar!
Patrik förklara att nu är vi inte ensamma, det är någon här nu. Samtidigt ska tilläggas att precis innan så blev det en oförklarig annan känsla i rummet och ett annat ljud. Låter märkligt men jag kan inte förklara bättre.

Den fortsatte blinka, Patrik rörde den fram och åter i cirkeln. Slutade blinka när det var hos mannen i sällskapet men började på nytt när den var hos damerna.

Patrik säger "om du är här kan du väl ta på någon av oss!" Då höll jag på att skita i brallan...satt och var beredd på en kall hand i nacken men inget hände. Sen helt plötsligt så slutar maskinen att blinka, känslan i rummet återgår till det tidigare normala och allt blir tvärtyst.
Hon/han var borta.

Vi tände upp och var helt exalterade, vi hade ståpäls på hela kroppen och gick upp till dom andra.
Var en sån fantastisk häftig grej jag hade fått varit med om, helt obeskrivligt och jag vet att ni kommer tycka jag är galen. Men precis så här var det, svårt att återberätta såklart.

Innan vi skiljs åt så kollar han som var med i källaren av sina Iphonebilder han tog där nere och då reste sig nackhåren igen. På en bild ser man tydligt en grå skugga sitta i ena hörnet av vinkällaren, i det rummet vi var.
Finns ingen grå skugga på dom övriga bilderna, alltså finns vårat spöke på bild. Urhäftigt!

























Suddig bild på mig och Patrik och lite utrustning. Och det är inte jag som är spöket......men jag har nu efter denna händelse blivit varse om att det finns något därute, men det visste jag redan. Det här var bara en bonus!


Spännande läsning om S.P.O.O.K hittar ni här:

http://spooknet.se/

http://www.expressen.se/nyheter/renoverade-slottet--men-spokerna-ar-kvar/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar