15 februari 2010

Hemma nu

Så har man vart iväg med lilla mamma på ett planerat läkarbesök på Danderyds sjukhus. Idag tog det lite tid, hon kom inte direkt in på utsatt tid utan dom var ca 30 minuter sena. Spelade inte mej någon större roll, det fanns mycket att titta på i väntrummet.
Bl.a en förvirrad, dement,finsk kvinna i rullstol som pratade för sej själv, en finare herre med backslick från säkert övfre Östermalm som förtvivlat försökte föra en konversation med damen som luktade kiss i rullstolen.
En ung tjej med ringar och tatuering överallt och ingenstans som lyssnade på musik i lurar i dom fullpiercade små öronen. Det var högt, kan jag lova!
Och det lät inte som schlager!
En grå, trött småbarnsmamma med en liten son som ställde högintelligenta frågor typ "Varför låter det om tanten?" "Det luktar illa här, varför det?" hela tiden.
Ja, sen jag och lilla mamma också förstås. Det var en brokig skara i detta fruktansvärda trista väntrum pyntade med Prideflaggor och tummade Allt i Hemmet från -05.
Kändes ungefär som jag var på cirkus faktiskt.

Efter läkarbesöket bjöd morsan på fika på den lokala sjukhusrestaurangen. Semla och kaffe till det fasila priset 35:-.
Sen for vi hem till var och en. Hon till sin lilla enkla boning och jag till mej.

Nu har vi precis ätit middag, idag bidde det husmanskost till Rolfs stora lycka.
Rårakor med stekt fläsk och lingonsylt, det var gott.
Nu bänkar vi oss framför TV´n och håller tummarna för Charlotte Kalla.

Tror inte ni kommer få höra något mer ifrån mej idag. Jobbet kallar nu två nätter. Kan ev. bli en nattbloggning om tid finnes.

Ha det så bra!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar