25 februari 2010

Dagens middag

Gokväll i stugan!
Idag tänkte jag vara så där otroligt pedagogisk och visa med bilder hur man tillagar maträtten:


UNGERSK GULASCH


Bryn först ett tjog grytbitar av den bästa sort. Använd inte den sorten jag hade tänkt igår. Den var köpt på Coop och var typ rutten, luktade satan!
Här är det grytbitar från Big W, tror det heter högrev.
Salta och peppra.

Släng grytbitarna i en större kastrull eller typ stekgryta om man har det.

Tillsätt krossade eller omsprungna tomater.

Tillsätt oxfond, grovskuren gul lök och vitlök efter lämplighet.

Just ja! Lagerblad också!



Ett redigt tryck med redigt sprutt av tomatpuré, några decilitrar vatten.



Mycket av den här kryddan.
Hade även i torkad chilipeppar, egentligen skulle det vara färsk men den blev bortglömd vid handling.

Ett gäng med fina morötter fick också åka med i grytan!
Nu ska hela härligheten koka i 100 år.

Precis innan servering hivade jag i ett gäng skurna paprikor, borde varit röda men dom låg ruttna och skrynkliga i min grönsaksskål från www.our-place.se
Men dom gula såg betydligt gladare ut.
Här skulle det då vart en bild på hela anrättningen fint upplagd på tallrik??!
Men vars har den tagit vägen?
Då får jag visa den i ett nytt inlägg eftersom den kommer hamna först om jag lägger till den nu!
Ett ögonblick....håll ut!













1 kommentar: