3 mars 2011

Grattis Pettssonska Palatset!



1985-03-03 var en stor dag! Då flyttade två 24-åriga människor in i vårt nybyggda hus.
Ett hus som Rolf hade slagit i varenda spik i, byggt det själv! Han är duktig han!
Ett Sjödahlshus som innan målning såg mer eller mindre ut som en lada. Ett litet annorlunda hus, ett fyrkantigt 10x10 meter. Annars så brukar 1 1/2-planshus vara rektangulära.

Men oj, vad vi var motarbetade av vissa. "Vad ska ni med så stort hus till?" "Ni kommer aldrig ha råd att bo där?" "Är det inte bättre att bygga en liten stuga och bygga ut senare?"
"Ni är ju så unga, ni tar er vatten över huvudet!"
Såna kommentarer fick vi höra i parti och minut, men vi struntade i det och fortsatte våra planer och är ganska glada för det idag, så här 26 år senare.

Själv var jag fetare än vanligt, höggravid med en bebis som hade väldigt bråttom ut för att utforska livet och nyfiken att inspektera sin fars oväntade byggnadskunskap.
Vi flyttade in 3 mars och 11 mars pockade damen på uppmärksamhet, tre veckor för tidigt och mitt i Gunde Svans slutspurt på Skid-Vm så gick vattnet plötsligt i den blommiga plyschsoffan.
Raskt ut till den brandgula 142:an av 1974 års modell och i väg till BB.



Tittar man i backspegeln så är jag väldigt nöjd med vårt val av hus. Har alltid stortrivts i huset på Ginstvägen och skulle ha svårt att flytta härifrån.
Nu är iofs huset alldeles för stort för oss men vi bor billigt och trivs fortfarande.

Härligt när flickorna var små, bara öppna dörren och ut och leka. Sandlåda, gunga, lekstuga, plaskpool, cyklar, picknickar på baksidan, lektält m.m.
Vi hade det mesta på tomten och många av gatans barn var ofta här och lekte.
Det var en härlig tid!

Idag ska jag Emilie och jag ut på en liten shoppingtur. Undrar hur länge hon ska sova, hon borde ringa snart tycker jag.


2 kommentarer:

  1. Åhhh jag vill oxå ha lekstuga till killarna :-( Men fan de är skitdyra

    SvaraRadera
  2. Grattis Grattis till Pettssonska Palatset från 32:an

    SvaraRadera