24 mars 2011

På G igen

Nu har jag sovit ett par timmar, intagit föda och röjt runt lite.
En natt kvar och det kommer inte bli några som helst problem, känner mej laddad.

Idag har jag då varit på det efterlängtade besöket på Allergimottagningen på S:t Görans sjukhus.
Jag, Bros lataste kvinna valde att åka det kommunala medlet och parkerade således min lilla Kompis på infartsparkeringen.
Köpte en Skämsremsa för 180:- och sa med tydlig stämma Sundbyberg! Tåget anlände Bro station 09.15.
Resan till Sundbyberg gick bra, såg en del kufar men gömde mej bakom mina hippa solglajjer för att slippa se så mycket.

Vid Sundbyberg klev jag av och tog tunnelbanan linje 10 mot Kungsträdgården. Vid Stadshagen var det dags att gå av och den 400 meter långa/korta promenaden i solsken och storm tog vid.
Prick 10.00 klev jag in genom entrén på Allergimottagningen. En timme före utsatt tid!
Kom inte och säg att jag har framförhållning!
Som tur var fanns det ett litet rart café som drevs av ett gäng personer som kanske tänker liiiite långsammare än andra.
Här kände jag mej hemma, jag bestämde mej för att typ äta frukost. Hade ju en hel timme på mej.
En stor god ostmacka och en stor kopp gott kaffe för 30:-! Gratis nästan och personalen fnittrade förtjust bakom disken.

Sen var det dags att ta trapporna två våningar upp.
Först fick jag träffa en sjuksköterska. Jag fick göra två olika lungblåstjofräser. Jäklar vad jag tog i, blåste så jag höll på att svimma. Men ack vad imponerad hon var, lungorna var det absolut inget fel på!
Efter detta så gjordes en pricktest på underarmen och 18 ämnen testades. Det var en s.k standardpricktest som görs på alla patienter.
Katt, hund, häst, damm, kvalster, gråbo, timotej, gräs m.m testades.
Resultatet var ganska skoj! Jag var allergisk mot exakt samma ämnen som för 43 år sedan, nämligen gråbo, timotej, gräs och damm.
Inte katt! Jag blev lycklig!

Sen var det dags att träffa Dr Gyllfors som började med att ursäkta sej att han var lite jetlagad. Han hade kommit hem från San Fransisco sent i går kväll.
Han var jättebra och fattade mina problem på jobbet. Men eftersom det är jobbrelaterat så skickade han mej vidare via en remiss till Arbetsmiljöverket tror jag det hette (lite osäker).
Där är dom proffs på ohälsa på jobbet och läkarna där kommer vidare testa mej.
Samt eventuellt komma ut till jobbet och kolla läget.
Så nu har man dragit igång något......

Fick nya tabletter, ögondroppar och salvor utskrivna. Han tyckte även att jag skulle sjukskriva mej när jag mår som sämst. Sen mumlade han något om omplacering men då råkade jag komma in i någon slags radioskugga.......
Jag ska absolut inte proppa i mej dessa chockdoser med Betapred (cortison) . Det är inget bra att äta så höga doser som jag gör. Det kan i värsta fall kicka igång både diabetes, grön och grå starr och lokala nekroser....?
Jag blev skitskraj!

Nu ska jag strax åka till jobbet måste bara dricka lite kaffe och pussa på kissen...







1 kommentar: