13 februari 2013

Fullproppad död och Nisse!




Hej på er!
Här har ni en trött Ewa med dessutom huvudvärk.
Jädrar var jag inte är van att vara igång dagtid och dessutom bli fullproppad med fakta, information och annat matnyttigt.
I huvudet snurrar det numera viktiga fakta rörande trygghetslarm, brandlarm, larmlagring, kvittering, koder, återställning, tvättmaskiner i tripptrapptrullstorlekar, torktumlare, kallmangel, powerclean 1, desinfektionsapparater, spoldesinfektorer, torkrum, soprum, kartongihoppressare, snören med knutar på rätta ställen, hygienprogram 70 med tillval 1, dörrlarm, rörelselarm, placering av dylika och massor med annat.

Min trötta femtiplusshjärna satte stopp och gick in i ett viloläge. Puh! Hinkade kopiöst med kaffe och åt tomater, hjälpte föga. Blev mest kissnödig.
Fick en smärre blackout och en beslutsångest av det svårare slaget när jag skulle välja arbetskläder, det slutade med att jag valde....SVART, svart? Ska alltså dansa runt på Solängen i korridorerna på nätterna och skrämma slag på mina boende när jag kommer in svartklädd?!
Dom kommer tro att det är döden som hälsar på!
Men svart slankar kroppen säger mamma, kommer bli en döden med kropp av den slimmade typen då....alltid glädjer det nån får jag hoppas.

Kompenserade för säkerhetsskull med en cerisefärgad bussarong. Är inte van att få välja färg på arbetskläder. Har ju sista tre åren haft mörkblått och åren tidigare i Håbo kommun såg man ut som bananer i pyjamas ungefär, randigt, långrandigt dessutom!

Fast såklart har dessa tre dagar varit superbra, vi är ett glatt gäng med många snackpåsar....
(jag? inte då!)
Mycket skratt och stora förväntningar, mest förväntningar har vi på Nisse.
Nils är en nyanställd kille som också ska jobba natt, men vi har inte sett honom än då han så oturligt prickat in att vara sjuk just denna introvecka.

Nu ser jag inte mina Solängenkompisar förrän den 25 februari då jag börjar på riktigt.
Då blir det jobb dagtid med pyssel och iordningställande för att sedan köra igång på nattschemat veckan efter då inflyttningen av boende har påbörjats.
Ska bli så himla kul!

Har sen jag kom hem vid 16.00 ägnat mig åt mera kaffedrickande, kattgos, sovit och ätit pannkaka?! Inte så himla PP-vänligt men jag var vrålhungrig och min lungsjuke man hade briljerat och gjort just pannkakor...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar