25 februari 2013

SOLÄNGEN



Måndagmorgon och på plats på mitt nya jobb klockan 8.00! Fattar ni? Jag på jobbet vid 8.00, har aldrig hänt tidigare.
 Kom aldrig i säng i går kväll, alldeles för pigg och mycket att stå i. Somnade till slut för att sedan bli väckt av Rolfs alarm vid kvart över draghålet, dvs 4.30.
Nåja, ett par timmars sömn får väl funka och jag skuttade upp vid 6.22 för att duscha, tvinga i mig frukost och gosa med kissen.
Hård jäkla is på bilrutorna och 14 minus ute gjorde mig klarvaken på en sekund, det var kallt.
Körde som en biltjuv till Bålsta, parkerade med en bredsladd, for ur bilen och in.
Blev varse om att min hjärna inte var påslagen när jag bytte om till inneskor, hade två olika färger på strumporna, en svart och en grå.
Det är smällar man får ta helt enkelt.

Trodde att vi i personalstyrkan denna vecka skulle ägna oss åt att bära, lyfta, kånka, skruva ihop och placera ut alla möbler på avdelningarna. Sen även klippa, mäta, sy och sätta upp gardiner.
Men så fel jag hade, det fanns det annan personal till, ett gäng klämkäcka män i varierad storlek och ålder som även levererade allt i stora lastbilar som det blev trafikstockning av utanför.
Hela Solängen såg idag ut som efterdyningarna av en jättebautajulafton, kartonger, lådor, papper, plastpåsar och snören överallt.
Men fint blev det! Mycket fint till på köpet. 

Vad gjorde vi då när vi nu blev snuvade på möbelskruvarverkstaden? Jo, vi lallade runt. 
Klämde, kände, beundrade och lekte med dörrlarmen. On, off, närvaro, grön knapp m.m. Sen drack vi ganska mycket kaffe också.
Ska nog gå bra det här.

Hittade även en Dymomärkapparat, den var kul. En av lapparna ska märka upp just mitt skåp, har bara beslutsångest om vilken lapp. Tror den med svarta katten blir bäst.
Har även fått inloggningsuppgifter till datamaskinen. Det var vi tvungna att testa och jorå, det funkade.
Fick en sån däringa e-mailadress också....whooohooo!

Konstigt, att vi på natten gick som en egen liten grupp, höll ihop, lärde känna varandra och skrattade mycket.
Idag fick jag träffa Nils, han nattkillen som var racklig första veckan. Han verkar mycket bra, lugn och stillsam och med svarta Foppatofflor. Sen att han nyss har flyttat gjorde mig bekymrad, iofs inte att han har flyttat med vart han bor nu.....Norrtälje! 10 mil enkel resa! 
Jag som kör i diket av trötthet när jag har en mil hem....men han är ung pojken, fixar det säkert bättre än mig.


Innergården med ett meterhögt elstängsel så inga fritagningsförsök kommer att kunna genomföras.


Lila avdelningen börjar få lite möbler på plats. Vi har hittat på en ny färg, kallas Solängengrått.
Många väggar är gråa........fyra nyanser av grått.


Dåliga bilder i motljus med trött Iphonekamera. Det här är ett stort konferansrum där vi kan ha dans, party, hallaballo och ståhej.


Ska ta med mig riktiga kamera i morgon och hoppas på mindre sol. Då kommer ni få se en bättre bild av detta maffiga personalrum. Hörnsoffan är STOR! Till och med JÄTTESTOR och LILA! Jättecool och förbannat obekväm, men snygg är den.


Solängen påminner lite om en ishall eller som Rolf sa när vi åkte förbi, "Ser ut som en lagerlokal!"


Här levereras det möbler i många olika, färgstarka färger.


Även jag vill ju vara färgglad, detta är min cerisa bussarong och jag arbetar numera i Håbo Kommun om nu någon inte har fattat det.


En kille i personalstaben är hyperallergisk. Hoppas alla visar hänsyn och förståelse när dessa lappar pryder varenda entrédörr, som för övrigt innehåller ett stavfel.

15.30 blev vi utsläppta och jag for som den Rally-Harry jag är hem till världens ensammaste och ledsnaste kisse, han satt i köksfönstret och torrjamade när jag parkerade. Denna bortskämda katt är inte van att vara ensammen hela dagarna. Och jag är så glad att Jogge åkte hit på sin lunch för att hänga lite och muntra upp den lilla kraken.

I morgon klockan 8.00 är jag på plats igen, på mitt fina nya jobb. Hoppas bara jag kan sova lite bättre i natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar