27 februari 2013

Det är så bra!






















 Trött Ewa är åter i hemmet efter en heldag på Solängen.
Idag har vi haft en del att pyssla med.....vi har plockat, städat och fixat samt ätit en gemensam lunch på Åbergs Museum och fick se Lasse Åberg in real life, på riktigt alltså....han såg trött ut och hade byxorna uppdragna ända till armhålorna i svarta hängslen.
Tänkte nästan erbjuda Stig-Helmer ett rum på ett förbannat trevligt nyöppnat äldreboende.


Efter lunchen drabbades jag och några till av matkoma, vi hamnade i varsin fåtölj på röda avdelningen och bestämde oss för att provköra brasan. Det dröjde inte länge förrän den berömda mysfaktor anlände som ett brev på posten och där satt vi.....en bra stund och myste!
Fast sen var vi tvungna att gaska upp oss och börja jobba. Kunde ju inte sitta där och sitta.....och titta på den lilla eldsvådan.


 Vi plockade in inkontinensgrejer prydligt och vackert efter bokstavsordning, färg, storlek, förnamn  och uppsugningsförmåga i ett trevligt förråd med många hyllor i.
Ja, jädrar vad bra det blev!  Överskådligt så även en halvblind kommer att hitta!


 Vi provkörde takliftarna som funkade sisådär, eftersom pojkarna i sällskapet kom på att dom inte var tillräckligt laddade. Mina nya kollegor i djup koncentration.......Sen dammade vi alla sängar, jag gick bananas med Dymo märkmaskinen och gjorde två fina pärmar till bruksanvisningar och manualer.
Vi märkte upp städprodukter, gick igenom varje rum för att se om det såg bra ut och inte var skräpigt. Eftermiddagfika med bananintag!


 Men har ni sett så fint! Toaborstar på rad! En armé av pappershanddukar, FICKLAMPOR, handskar i olika modeller och storlekar, handsprit, handkräm och dammvippor i parti och minut.
Top notch!


Anna-Greta skriver "To-do-lista" till vaktmästaren.
Han har mycket att skruva upp dom kommande dagarna, tror det finns risk för blåsor i händerna.

Jag har en känsla av att denna arbetsplats kommer bli något extra ordinärt! Det känns SÅ bra!
Vi har haft tre hela veckor på oss att lära känna varandra, prata igenom, hur vill vi ha det, förbereda, fixa, handla, märka upp, göra rutinpärmar, planera, möblera, tycka till m.m.
Allt under överseende av en toppchef som ger oss fria tyglar (nästan), hon vet att vi alla har lång erfarenhet och litar på oss.
All personal är kanoners, vi är ett härligt gäng med lätt till humor och skratt.
Känslan är bra.......våra boende kommer få det bra på Solängen.

I morgon är deltidarna lediga, heltidarna åker i två bilar till Ikea och shoppar loss med lång inköpslista.
Nu ska avdelningarnas pimpas! Blommor, småtjafs och bra-att-ha-grejer kommer göra det lilla extra inför starten på måndag då våra boende flyttar in.

Jag är ledig och kommer ägna dagen åt att sova länge och sen mysa med Gustav.
Han har haft det tråkigt i tre dagar nu den lilla stackaren!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar