26 februari 2013

Bra dag i dag med!



Dags för uppdatering!
Vad har hänt idag då som är värt att berätta? Vi har varit på Pomona och haft Förflyttningsteknink med två trevliga prickar, en arbetsterapeut och en sjukgymnast.
Förr hette det Lyftteknik, men efter som vi inte ska lyfta så är Förflyttningsteknik ett bättre valt namn.
Vi lär oss förflytta dom boende.
Har varit på många såna här utbildningar genom åren,  men det är alltid bra att uppdatera sig och som idag även lära sig några nya tricks, som t.ex pilbågsförflyttning....?! Det ni!

Vi övade praktiskt också under mycket fniss och skratt. Turades om att vara
 "hjälplös, motsträvig patient" i en säng. Lyfte varandra i mobila liften, från säng till rullstol, provade på att vända och dra varandra tillrätta i sängen med hjälp att gammalt traditionell draglakan och silkeslakan, använde gångbälten, hjälpte varandra från liggande till sittande och testade lyftskynken till liften.
Pojkarna i sällskapet klagade på att det klämde till i skrevet när vi hissade upp dom och vi skrattade förstås högt åt det!
Fast såklart en tankeställare när vi ska använda liften till manliga boende. Kanske inte är så himla angenämt med klämt skrev......

Efter 4 timmar var det dags för lunch och hela gänget travade som en liten rar ankfamilj på rad över till Bålsta Centrum för att söka föda.
Tillbaka mätta och belåtna för sista timmen. Nu med Ssk Cissi som berättade allt hon kunde och lite till om trycksår, behandling och förebyggande och senare antidecubitusmadrasser.
Har hänt en del på den fronten och jag fick lära mig mycket.

Sen travade hela Familjen Solängen tillbaka till Solängen för lite sammanfattning av dagen och kaffe förstås.
I morgon tredje dagen och sista dagen hela personalstaben är samlad. Vi fortsätter med att planera, fixa, trixa, plocka, kolla, lära, fixa och spana. Sedan ska vi ska äta en gemensam lunch på Åbergs Museum, kommer bli ytterligare en dag i kategorin BRA DAG! Jag trivs redan!

Lite halvtaskiga bilder kommer här, min kamera fick tillfälligt tuppjuck idag, alla bilder blev överexponerade.


 Leveransen av sängar har kommit, men varför står dom utanför? Linda hade beställt 36 vanliga sängar och 4 extra låga sängar. Idag kom 36 vanliga och 4 extra långa sängar! Tänk vad en bokstav kan ställa till det. Får hoppas att 4 av våra boenden är långa som flaggstänger då!


 Lite mer möbler på plats, dessa i bruna och mörklila


 Nytt försök till bild på personalsoffan som är tre meter lång, minst.
Lila till färgen och fina designkuddar i varje soffhörn.


Konstnären på plats i dag med, det sätts upp konstverk på varje avdelning. Dom här var lite fina tycker jag. Är någon glashistoria i olika storlekar och färger med insekter i.....fanns många olika djur att skåda. Daggmaskar, nyckelpigor, trollsländor, kackerlackor, flugor m.m.
Kan förhoppningsvis roa dom boende ett tag....


 Vårdexpeditionen på röd sida i motljus. Här ska jag dokumentera duktigt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar