13 september 2011

Blomkål vs potatis



I går kväll hade vi familjemiddag, på en måndag! Alltid kul när mina finaste kommer hem och umgås med sina gamla och trötta päron.
Emilie stod för matlagningen. Kan verkligen rekommendera blomkålsmoset, det var så gott. Fast det var nog bara jag som tyckte det var mer än gott, åt upp resterna i skålen då övriga familjemedlemmar var nöjda. Kom på senare att det kanske inte var så smart, lätt att bli bubblig i magen av så mycket kål. Tur att jag arbetar ensam i fall man behöver släppa väder.

Rolf smakade inte ens, vad var det jag sa??? Alldeles för nytt och läskigt för honom. Men fyra potatisar fick han i sej! Men det är klart potatis har ju funnits i Sverige ända sen 1658 medans blomkålen är ett betydligt senare påhitt. Fast på Wikipedia står det att blomkålen kom till Europa på 1500-talet så då är ju helt plötsligt potatisen som är modernast?!

Efter avdukning och minröjning anslöt även lilla fina Familjen Apple i vanlig ordning, Iphonar och MacBookar och MacAirar. 
Vad vore en familjekväll utan dessa små raringar?
Blev såklart facerapad, händer titt som tätt:  
börjar lessna på min iphone, någon som vill köpa? extra billigt vid snabb affär

Tog inte så lång tid innan mina vänner troligtvis såg ut som provrör i ansiktena. Men Anne fattade direkt, hon har varit med förr.
Dagens Gustav är tagen av Erika, kanske lite mörk men ögonen är öppna på honom i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar