24 oktober 2011

Då kör vi!

 Klockan 16.30 klev vi då in på Gekås. 6 timmars stillasittande i bil med lite korta mat/kiss/kaffepauser gjorde att vi gick ut stenhårt.
Det var ganska lagom med folk och vi hann med en del redan denna första dag.
 Min kundvagn fylldes som vanligt ganska lätt, men det mesta har jag köpt till mina vänner som lämnat fina inköpslistor och även kontanta medel.
Strax innan stängningsdags klockan 20.00 letade vi upp en kassa med ganska lång kö. Men vi höll humöret uppe och efter en 20 minuter så var det dags att dra kortet för första gången på denna resa.
Klarade mej undan bra....fick mycket för pengarna och som ni vet är ingenting onödigt av det som inhandlas på Gekås.
 På plats i Casa de Kerstin...igen. Jag hade faktiskt kunnat haft "min" säng stå obäddad med mina lakan. Det var ju bara två veckor sen sist. Yvonne mannekängar sitt kap! Zebrarandiga tofflor med halkskydd. Skulle jag behövt som drattar på arslet titt som tätt, men tänka sej jag glömde handla tofflorna idag!
 Till middag tillagade vi en halvfabrikatpotatisgratäng och stekte tunnskivade kycklingfileér.
Grönsallad och vitt vin till. Gott som bara den.  Huvudvärken kom som ett brev på posten.
Vi tittade på TV och umgicks. Jag införde även den traditionen som vi Ullaredsveteraner brukar göra, nämligen att alla får en i taget uppvisa sina fynd under jubel, visslingar, applåder och tappade hakor!
 Efter en god nattsömn och bastant frukost med bajsalättbröd, kaffe och överbliven tomat så började cirkusen akt 1: Packa bil! Packa bil, modell LITEN. Det minimala bagageutrymmet blev proppfullt av en dags shopping och övernattningsväskor tillhörande fyra köpstarka kvinnor.
Vart vi skulle ha dagens fångst står fortfarande skrivet i stjärnorna!
Sådan här bil åkte vi, inte just den här men en likadan fast svart!

 Söndagmorgon på Gekås. Vi var på plats 8.15 och även denna dag var det både köfritt och myggfritt.
Yvonne gillade tomteparaden och ville gärna vara med på bild!
Jag handlade, fikade, duckade för skenande kundvagnar, handlade mera, åt god lunch, kissade, fnissade åt indolenta människor med huvudet under armen, irriterade mej på män som bara står i vägen, nybörjare som lydigt står och väntar på "sin tur" (sånt trams funkar inte) KÖR säger jag bara. Jag tog likt Kenny Bräck varje kurva på två hjul, sen var jag också snabbast fram i trängseln. Garanterat!
 Vid 13.30 kände vi oss nöjda, ställde oss i en obefintlig kassakö och drog kortet. Jag kom billigt undan även denna gång och inget onödigt hamnade i dom gula påsarna.
Sen var det dags för cirkusen akt 2: Packa bil! Packa bil som redan är proppfull!
Det slutade med att Yvonne och jag som abonnerat baksätet på denna SL-buss hade sällskap av 18  gula påsar. Dom var överallt, mellan benen, bredvid oss staplade på höjden, bakom nackstöden, mellan sätena o.s.v. Rent livsfarlig både trafikmässigt och för blodcirkulationen. Efter 1 timme så var benen bortdomnade och efter ytterligare ett par mils åkande så försvann även känseln i dom bakre regionerna, typ arslet!
(Byfånen utanför bilen följer dramat på nära håll!)

 Jag är som ni vet inte en sur person och gjorde mitt bästa för att hålla humöret uppe. Lekte bl.a med Yvonnes nyinköpta vipsskål.
Den var även bra att servera skumtomtar i.  Det var en himla tur att varken munnen eller armarna domnade bort, jag hetsåt skumtomtar i hopp om att blodsockret skulle hålla sej i fas.
Efter många timmars stillasittande så var det dags att äta middag, bilen stannade vid Stavsjö. Man kan likna mitt urkliv ur bilen likt första månlandningen. Först öppnades bildörren, sen kom en avdomnad högerfot med sockerdricka i, sen kom fyra fullproppade Gekåspåsar, sen vänsterbenet och sist ett försök att veckla ut kroppen! Såg nog kul ut! En busslast med tillresta pensionärer jublade och gjorde vågen motsols.
Vi åt och sen in i bilen igen, samma visa med avdomnad underkropp.
Det var skönt att komma hem, familjen blev glad och Gustav skuttade. I morgon ska ni få se vad jag har köpt, kanske.
Nu ska jag sova i min jättesäng, ska bli skönt!
Godnatt Världen!
Nästa fråga: När går nästa resa till Ullared?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar