21 maj 2013

Glatt gäng!



Trött och härligt nöjd efter en heldag i farten. Sov alldeles på tok för lite, endast 2 timmar!
Just nu skulle jag kunna somna på rotmos! Men först vill jag dela med mig av dagen till er samtidigt som jag slötittar på Biggest Loser, mitt favoritprogram där deltagarna äter och toktränar sig till en fantastisk viktminskning på egen hand. Inga duktiga kirurger behövs här inte!
Vilka starka människor och jag önskar att fler hade deras motivation.

Tog bilen till stationen, laddade på mitt kort med en hundring och det räcker till en turochreturresa till huvudstaden.
Att åka pendeltåg är varken direkt upphetsande eller lattjolajban, bara ett nödvändigt ont.
9 av 10 satt med fejset nedåt djupt koncentrerade av sina smartphones. Helt sjukt egentligen! Jag ville såklart inte vara sämre.

Så fort jag klev av tåget och började gå med i strömmen av folk på Centralen så kommer jag på mig själv att jag går väldigt fort, precis som alla andra.
Varför gör man alltid det när man kommer in till stan?
Mötte upp Mia och Rosie i entrén till Stadsteatern, vi hade gott om tid så bestämde oss för att ta en fika en trappa upp i cafeét.
Började bra, en jäkligt släpphänt kassörska tappade en flaska Pepsi rakt över mig. Så var det med den nystrukna rosa blusen och jeansen. Kändes inget vidare och som kompensation fick jag kaffet gratis, vänligt va!? Verkligen....tack så mycket.

"I sista minuten" var en nästan tre timmar lång fantastisk föreställning. Jag skrattade ofta och mycket, man kände igen sig i det mesta.
Och vilken line up av skådespelare sen då,  Meta Welander 89 år!!! Yvonne Lombard 84 år och sen Meg Westergren på "bara" 81 år.

Efter föreställningen så gick vi till Restaurang Kasper som ligger mitt emot Centralen. Men här blev det manfall i truppen, Rosie var tvungen att ge sig av mot jobbet för ett möte så det var bara två hungriga femtiplussare kvar. Lustigt att vi är exakt lika gamla, fyller år på samma lika dag.

Jag tänkte lågt PP-värde och beställde firre, en stekt sej med potatis och någon slags sås.
Ett karaff vatten och lite bröd slank också ner i min hungriga mage,

Mia har en lång resväg, hon bor i Åkers Styckebruk och fick brått till tåget för att slippa vänta ytterligare en timme.
Hemma igen på Bro Station kvart över draghålet. Träffade på min namne Ewa H och vi hade mycket att prata om och tiden gick snabbt. Tittade på klockan och vips så hade vi stått på samma fläck i över en timme och småpratat, mycket trevligt. Hade det inte varit för att det började smådugga så hade vi säkert stått kvar än! Haha!

Lät Iphonen ligga kvar i väskan, åtminstone försökte jag låta bli den fast det var svårt som attan.
Hörde riktigt hur den skrek där nere i det mörka bottenskiktet av Gekåsväskan.
Är som många andra Iphoneberoende! Därför blev det dåligt med bilder.  Ville ju inte göra ett dåligt intryck när jag nu gjorde ett försök att vara kulturell med teaterföreställning mitt på blanka eftermiddagen.

 Gustav fick äta ute idag!
 Laddade mitt finfina SL-kort med en hunka.
 Pendeltåg, bra uppfinnning för dom som gillart!
Min middag, sej, potäter och sås, det var gott och jag blev mätt men saknade grönsaker.

Nej, det här duger inte, är så trött, måste sova.
Godnatt!



1 kommentar:

  1. Tack för en supertrevlig eftermiddag!
    En liten korrigering bara i all välmening,jag bor i centrala Strängnäs och på helgerna för det mesta i Lännaskogen - inte i Åkers Styckebruk ;-)

    SvaraRadera