22 december 2013

Nu är det nära



 Fjärde advent och 5 plusgrader ute, wonderschön. Ni som önskar er snö till jul kommer bli besvikna. Medans jag klickar på Like-knappen.
En annan otroligt trevlig dag var i går, vintersolståndet! Nu vänder det, dagarna blir längre och det blir ljusare. Och även jag ser ljuset i tunneln....Håll ut kamrater, snart är det sol, varmt härligt igen.

Annars då? Jorå, har hittills haft två mycket behagliga nätter på Solängen. Lugnt, tyst, stilla och inte en enda kotte har sprungit gatlopp. Tycker det är mysigt att jobba nu när avdelningarna är pyntade med en massa fint julpynt och gran med julklappar fint inslagna som ligger under.
 I följetongen "Otroligt fula tomtar" kommer här nu en ny deltagare. Denna skräckinjagande otäcking satt i en fåtölj i natt hos en tant och fånlog mot mig. Höll som vanligt på att skitaibrallan när jag fick syn på den där i mörkret. Men jag löste det snabbt genom att slänga en handduk över fanskapet.

Nu borde det väl ändå vara slut på fula tomtar? Fast kanske inte, jag har ju fått den stora äran att agera tomte på julafton ett par hus ner. Hur det kommer sluta eller hur den tomten kommer se ut är en senare fråga. Är faktiskt lite nervös och håller för fullt på att öva...Hoho, finns det några snälla barn här? Vilken jäkla fråga, alla barn är väl snäll?  Skickar nog ner Rudolf i stället.
Ska påbörja övertalningen snarast....

Snart dags att äta middag, sen fortsätter soffhänget ett par timmar innan sista rycket denna helg tar vid.
 

2 kommentarer:

  1. Men gu! Den där tomten..! Jag tror vi hade en sån när jag var liten...! o_O

    SvaraRadera
    Svar
    1. När du säger det så tror jag faktiskt det med!

      Radera