29 december 2013

All in på Melody Wine & Food



Varför gör man inte såna här utflykter fler gånger? Kan det bero på att resan hem är så förbannat trist och långrandig, trots att det bara tar dryga timmen.
Spårvagnsresan ut till Djurgården var en trevlig tur, konduktören (en kille i typ 30-årsåldern) var verkligen rätt man på rätt plats. En riktig snackpåse som tjattrade med alla ombord på ett supertrevligt sätt, alla blev glada. En sån glädjespridare skulle man behöva flera gånger. Guldstjärna till honom!

Restaurangen visade vara ett guldkorn även det. Personalen var fantastisk trevlig och serviceminded för att inte tala om maten...säger återigen det här var nog bland det godaste jag ätit någongång.

Cosmopolitan och lite bröd on the house









Vi bestämde oss snabbt för att gå all in!
Kosta vad det kosta vill...fast så fasligt dyrt blev det inte ändå. 
Fördrink, toabesök, trerätters, en flaska tjusig Chardonney, toabesök, kaffe, avec, en liten avslutande drink till och sen en förebyggande pink innan det var dags att ta sig dom 200 metrarna till Cirkus.
Fast toabesöken var gratis såklart.










 Rudolf åt en otroligt välsmakande BRB Beef Rib Burger. Oxryggköttet är kokt på långsam svag värme i 6 timmar, den fick 5 stjärnor av 5 av hamburgerspecialisten himself.
Till detta serverades det rökt majonäs, pommes och ljummen bönsallad. Han orkade knappt....pojken.
Just ja, han tog ju förrätt också, en krämig vichysoisse med en röra av böckling och västerbottenost på rostat bröd och löjrom på toppen. Den slank ner.....jag hann stoppa ner pekfingret och få mig en slurk.


 Jag hoppade förrätten och siktade in mig på en grillad gödkalvsentrecote med stompade rotfrukter smaksatta med västerbottenost, glaserad rödlök och rödvinssås.

Så förbaskat gott! Den kvarvarande såsen tog jag som en shot, ville inte lämna det lilla som var kvar.



Ni som följde Dessertmästarna minns säkert den välväxta killen Per som kom trea, han är konditor på Melody och här är en av hans desserter. Dagens sorbet och glass med färska bär och maränger.
Till detta drack jag en latte och Rudolf valde en whiskypinne och vanligt kaffe.

Selfie under hot på rad 13!
Avlutade brakmiddagen med en mojito


























 Cirkus i mörker och Melody och Abbamuseumet ligger i samma lokal.
Showen då? Fantastisk, färgsprakande, glamourös, fartfylld, fylld av skratt, schlager, sång, energifylld och härligheter. Jag är så himla glad att jag fick se den och jag klappade händerna och stampade takten konstant..
Eftersom jag är kompis med Lars-Åke på FB så var jag bara tvungen att skriva något rart till honom när vi kom hem.


 Nu är klockan över 2.00, kanske borde sova, det är ju som ni vet en dag i morgon också....
femte advent!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar