7 januari 2013

Äntligen!



Äntligen! Ny vecka, vanliga rutiner, ensam på dagarna och halleluljha!
Fast i natt var det jobbigt. Gustav ville ut och jag släppte ut honom, sen låg jag och oroade mig över vad som skulle hända. Kommer räven, blir det kattslagsmål, springer han hem och kommer jag höra honom?
Gick upp var femte minut för att kolla om han ville in igen. Han kom in ganska snabbt, tror att han är lite rädd faktiskt eller typ "har lärt sig något" efter olyckan i onsdags.
Hoppas så i alla fall.

Kunde inte sova ändå, fast han låg och snusa i min säng. Gick upp och surfade runt lite bland gardinsajterna. Vill ha nya gardiner och fönsterlampor i vardags och TV-rummet.
Bra grej att roa sig med va?
Var nära att klicka hem en massa fint klockan 3.20 på natten men hejdade mig, som tur var.


Klockan 07.20 ringde alarmet, då var jag död...typ.  Anticimex var på ingång och det var bara att kliva upp och få på sig palterna, Gustav tittade skeptiskt på mig.
8.15 kom pojken som skulle mäta ev. fukt och besikta våtutrymmen och vind. Vi har sånt där Trygghetsavtal med dom, bra grej!
Trevlig kille, han gav MVG till Pettssonska, åkte härifrån och Gustav och jag la oss igen, somnade bums och vaknade klockan 13.00!
Skönt, har min hästvecka nu, jobb fem nätter. Måndag, tisdag och helgen.
Bra att ladda gamla kroppen med sovtimmar!

Idag är det vägdag, och som så många andra var jag livrädd efter två veckors utsvävande.
Inte för att jag vrålsvullat godis eller choklad, det har varit svårt eftersom vi inte haft något sådant varken här hemma eller på jobbet. Det är första året i mitt dryga 30-åriga yrkesliv inom vården då jag inte sprungit på en chokladask, helt otroligt.
Såg ingen lusssekatt eller pepparkaka heller för den delen....torftigt för en del men inte för mig.

Rudolf köpte en chokladask innan jul och som tur var en Anthon Berg! Vem fasen äter det? Anthon Berg, med mest marsipan och spritkonfekt i , blärk!
Vad är det för fel på Paradis? Men för första gången så blev jag INTE irriterad över hans felköp, utan hummade mest i min VV-bubbla.
Minns den gången när jag med stora VERSALER skrev NEKTARINER på notan och han kom hem med 3 kg clementiner, som dessutom var så torra, svårskalade och fyllda med kärnor så dom inte gick att äta.

Nej , mina utsvävningar har nog dessa veckor varit att jag inte räknat Propoints alls, tagit lite för många lussekatter och pepparkakor till fikat. Ätit korv med bröd till lunch då Rudolf bjudit, med räksallad. Druckit vin och ätit dessertostar.
Nu till det bästa.....JAG HADE INTE GÅTT UPP ETT GRAM!
Utan faktiskt gått ner ett HALVT KILO!
Jag är nog fan värd en guldstjärna idag med?! Eller?

Ska åka till Willys nu, tokhandla och fylla upp kyl och frys med goda middagar, luncher och frukt och sånt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar