1 januari 2013

Trevligt nyår!


Här kommer äntligen det ni har väntat på hela långa dagen.
Ett litet reportage om mitt nyårsfirande. Vi började med att hälsa tillresta gäster varmt välkomna med ett glas champagen eller var det mousserande vin. Jag har ingen aning faktiskt, det var en flaska som jag fått i tackgåva av grannen eftersom jag är kattvakt där allt emellanåt.
Så även detta nyår. Skål och välkomna! Kryp till höger under bordet....



Rolfs förrätt var en 10-poängare!
Chiligratinerad hummer på gott surdegsbröd, det skulle egentligen gratinerats i det egna skalet men det höll ihop dåligt och mitt förslag om silvertejp röstades bort...
Vinet till var så gott, slank ner lätt och gifte sig med den döa hummer och sladdriga sparrissarna på ett fantastiskt sätt.


Dags för varmrätt! Ingrids avdelning och Micke hjälper till att lägga haricoteverten lite lagom snoffsigt på Nobelservisen (läs Ikeatallrikarna)


Satan i gatan vilken fullträff! 10 poäng här med, klockrent. Helstekt oxfilé inlindad i ljuvlig prosciutto med vitlök och rosmarin bl.a....rödvinsreduktion och potatishistoria i små färgglada portionsgrytor.
Just ja! Inte att förglömma...haricoteverten och svart lavasalt på toppen....
Sug på den ni! Rödvinet till var fantastiskt, något gott Amaronevin som även det inte var det minsta problem att få ner.


Sen kom en liten mellanrätt! Olika små ostar från någon fin ostbutik ute i skärgården. Minns nu inte var det var någonstans men det började på S. Återkommer med rätt resultat senare. Sanda Gårdsmejeri kanske?
Ingrids hemtrillade saffranstryffel i mitten var helt magiskt! Den dissade dock Rudolf eftersom han inte gillar saffran....



Min dessert blev också god fast jag skulle tagit den ur frysen tidigare. Den var för hård och det gick inte att göra små fina kulor och ett snyggt upplägg som jag hade tänkt.
Jag bjöd på Leilas chokladsemifreddo, på en hallonspegel, färska hallon, minimarshmellows och tomtebloss.
Bilden blev heller inget bra och dessertvinet, ett Marsalavin var mindre gott till. tyckte jag.
Gillar inte dessertvin, det var sött och sliskigt men gästerna uppskattade det i alla fall, och det var tur.



Sen ville Rudolf visa Ingrid något på Ipaden. Kommer inte heller ihåg vad det var som var så viktigt!
JOOO! Just ja! En köksritning på ett exklusivt kök på Lidingö, så var det ja!























Vid tolvslaget skålade vi in det nya året med champagne!
Tror ni också hade samma idé!

Vi tittade på fyrverkerier genom fönstret medans Gustav låg och var vettskrämd under soffan. Han hade då legat där sedan klockan 16.00.

Drog igång Spotify och vi skakade loss lite till rytmerna av Anna Book, Elvis, Danny och Rolandz.


Ja herregud, hoppas ingen såg oss. Klockan 2.30 gick gästerna hem, Rudolf somnade per omgående, Gustav vågade sig fram och gick ut och jag kunde inte somna.

Summa summaro: Trevligt nyårsfirande med bästa vännerna, champagne är inte gott, inte dessertvin heller, jag hatar smällare och fyrverkerier och semifreddo skall inte frysas mer än 5 timmar!

GOD FORTSÄTTNING!

Nu väntar två nätters arbete....heippa!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar