9 januari 2013

Recept!



 Slänger in receptet på dagens middag, stroganoffen, vet att åtminstone en vill testa.
Varsågod min namne:



  500 g bog/märgpipa nöt eller rostbiff   
  1 st hackad gul lök  

2 tsk margarin flytande 80%   

2 msk tomatpuré   

1 msk kalvfond   

2 dl creme fraiche 5%   

1 msk senap (fransk)   

2 dl vatten



 

Gör så här:

 Strimla nötköttet fint. Bryn kött och lök i margarin i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och tillsätt tomatpuré, 2 dl vatten samt fond. Låt det puttra sakta under lock ca 15 minuter. Tillsätt fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och saltgurka i stavar.
















  

I originalreceptet på VV-sidan finns två olika recept.  Jag har bara gjort på lövbiff och tycker det blir kanon. Har även gjort på vanlig cremefraiche inte den lätta som jag använde idag.

Bilden lånad från Viktväktarna


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar