22 januari 2013

Odjur - Tunnan 0-1



Hejsan!
Dagens första och kanske till och med sista inlägg kommer här. I går när jag kom till Flottis så var det kalabalik, som tur var inte på min avdelning utan på växelvårdsavdelningen vid det smickrande namnet Tunnan!
Alla avdelningar har flygplansnamn eftersom stället heter Flottiljen och är byggt på gamla flygfältet i Barkarby, (Viggen, Gripen, Draken, Lansen och Tunnan)
Dom två man starka i personalstaben var upp i varv. Den ena stod med Iphonen och filmade och den andre hade tagit sopborsten med sopskyffeln i besittning för att skydda sig.....mot vad undrade jag?
Jo, en liten stackars frusen mus hade kommit på oväntat besök!
Jädrar vilken cirkus! Vet faktiskt inte hur det hela slutade, men jag misstänker att musen fick gå som förlorad ur striden.
Hörde oroväckande hårda slag med jag förmodar sopskyffel när jag gick därifrån.

Nattens jobb var som vanligt, det turas om att sovas på Viggen. Några sover till 02.00 medans andra somnar vid den tiden. Alltid någon som håller igång, garanterat.

Var trött och förbannat frusen likt som musstackaren när jag kom hem. Kallt ute och kallt inne gjorde att jag vägrade duschen, skulle frysit ihjäl om jag blottat min kropp i det köldhålet till badrum.
Varför jag inte har kommit på att man faktiskt kan duscha en trappa upp i ett nyrenoverat varmt badrum med golvvärme och allehanda faciliteter är en gåta!

Somnade per omgående och sov till 11.00 då uttråkadochkelsjukkatt.se hade fått nog!
Här skulle det tydligen klivas ur sängen tyckte divan, jag var inte av samma tanke kan jag säga.
När jag inte gick upp och lekte med honom så började han likt ett barn hitta på allt möjligt som han aldrig gör annars.
T.ex så försökte han klättra rätt upp på sovrumsväggen, klättra inne i hörnor, stjälpa med sin höga svansföring min nattduksbordslampa rätt ner på golvet när han svassade omkring där inte bara en gång utan två gånger, började hosta konstigt, la sig i diskhon och lekte med lövbiffen som låg där för upptining....ja allt hittade han på!

Så höll han på i tre timmar! Hade det varit varmare ute hade jag självklart släppt ut honom och somnat om men det är ju inte direkt aktuellt vid 16 minus.
Vi somnade om senare och sov ett par timmar till, lilla Fisen!

Nu har jag fått fart i kaminen och jag har förlåtit Gustav för hans trams. Vi ska fika nu!





2 kommentarer:

  1. Usch och fy för den jädra kylan. Håller helt med dig om att det bara är onödigt med kyla och massa snö. Ni får installera en pelletskamin så slipper du hålla på med ved och ni kommer få så varmt och skönt inomhus. Vi är så nöjda med vår kamin/Åsa

    SvaraRadera
  2. Ja, en pelletskamin är Rolfs number one på önskelistan. Men vi får vänta med den, ska göra klart på övervåningen, badrummet nere och sen glasa in altanen en kanske.....

    SvaraRadera