15 april 2013

Vad är det för fel på människor?



Begav mig till ett näst intill folktomt Willys för att rafsa ihop veckans middagar.
Denna vecka kommer menyn i Pettssonska se ut sisåhär:

  • Rotfruktsgratäng med korv
  • Kycklingtortilla, sallad
  • Pasta med köttfärssås, sallad
  • Stekt torskrygg med färskriven pepparrot och dillstuvad potatis, kokta grönsaker
  • Biff Stroganoff med ris och grönsaker
  • Hängmörad Gotlandsrostbiff med potatisgratäng och sallad
Endast sex middagar, den sjunde improviserar vi eller äter rester. Eller blir det kanske en utemiddag på lokal?

Fick spel idag på Willys! Varför är människor såinihelvetekorkade? En dam, äldre än mig, GARANTERAT! Tjockare också för den delen, provsmakade och provluktade på det mesta innan det slank ner i hennes vagn.
Hon öppnade tråget med billiga vindruvor för att kontrollera att dom inte var sura, för då "skulle hon verkligen inte köpa dom!"
Om dom nu hade varit sura då? Hade idioten lagt tillbaka den öppnade förpackningen då?
Vid bakeoffavdelningen var det likadant, luktade på wienerbröd, munkar och muffins för att sen bestämma sig för att hon inget skulle ha! Bra val med det BMI:et!
Kul för den som kommer efter och köper det som hon lagt näsan på!
Sen dags för sköljmedel, då måste man skruva av korken på typ ALLA sorter för att LUKTA!
Har aldrig fattat det där! Det är väl bara att köpa en sort och luktar det skit så släng det och ta nästa!
Kostar inte direkt en förmögenhet....

Fick ett vadderat kuvert i brevlådan idag, innehållandes tre superfina armband!


Det var min vän Sandra som gör superfina Shamballarmband. Såklart hade hon knåpat ihop några i min favoritfärg och sen fick jag ett extra på köpet.
Har provat dom alla och dom passar perfekt! Tack snälla du!

Sandra är en f.d nattkollega, fast hon jobbade inte i min grupp utan ute bland brukare. Tror hon bara har mig kvar som "kontakt" eftersom ALLA andra kollegor i hennes nattgrupp vänt henne ryggen totalt, trots att dom jobbat tillsammans i 8-10 år.

Detta efter en grej som hände nattetid, hon är misstänkt, dömd på förhand av sina s.k kollegor och chefer och INGEN JÄVEL BRYR SIG OM ATT RINGA ELLER KONTAKTA HENNE!
Spelar ingen roll om det som hänt är si eller så, i ett sånt här läge behöver man stöd!
Man behöver sina vänner, man är i behov av kontakt, telefonkontakt eller besök OAVSETT vad man tror om sin kollega!
MEN ICKE!  Nej, här dömer man på sekunden, klart hon är skyldig! Och detta trots dom jobbat tillsammans så länge, märkligt beteende på människor!
Dom är väl för herregud fortfarande kollegor, ska man inte stötta varandra i vått och torrt då oavsett vad som skett eller INTE skett?
Jag reagerar starkt på det här, säkert förstås för att jag varit med om en liknande grej på mitt f.d jobb för fem år sen. Fast ljusår från det Sandra utsatts för som lett till flera polisförhör och nu även en rättegång?!!
Fortfarande inget stöd! Fattar ni vad hon gått och går igenom? Förmodligen inte.

Det var lika när det hände mig och Jessica, max en promille av våra kollegor brydde sig.
Resten trodde på chefen, en psykopat på högvarv som dessutom fortfarande arbetar kvar och flyttar sin personal hit och dit som spelbrickor.  Personalen är som nickedockor under denna sjuka chef!
Hur tänker ni? Varför accepterar ni detta?
Inte ett telefonsamtal fick vi, ingenting! Efter 4 månader kom en blomma som åkte rätt i gröna tunnan, då behövde jag ingen blomma! Men gärna dagarna efter det som hände då man låg hemma och var helt knäckt, men se det vågade ingen.

Och varken Sandra eller jag blev uppsagda! Vi har sagt upp oss själva, så sluttjatat om det.
Sprid inga lögner att vi "fått sparken". Ta reda på fakta, nej just det då måste ni ringa och fråga ja!

Jag är glad att få ha Sandra som vän, om än på distans (beroende på avstånd) men vi pratar alltsom oftast och jag är grymt stolt över henne att hon snart har tagit igenom sig detta helvete utan något som helst stöd!
Nytt jobb fick om omgående, ingen ifrågasatte, hon är mycket omtyckt och stortrivs.
Klart hon är, hon är en supertjej!

Fasen vad jag har varit upprörd nu! Känns bra!












8 kommentarer:

  1. Gullig du är vännen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ewa!
      Nuär jag upprörd, jag stöttade Sandra hela tiden under hennes förhör med kommunen och jag var själv på förhör med kommunen och tog Sandra till försvar hela tiden. Efter förhören kom hon hem till mig o fikade o vi pratade. Tyvärr så tvingade "frun i huset" mig att se filmen eftersom vi någon natt tdigare bråkat om detta och jag sa till henne att ord står mot ord.När jag sett filmen berättade jag det för Sandra och det blev ju inte så kul. I somras ringde jag upp henne o vi pratade vidare och jag SA UTTRYCKLIGEN till henne att det är bara att ringa om du vill. Men det gjorde hon aldrig och det tydde jag på att hon inte ville ha någon mer kontakt med mej.

      Det här som du skriver tycker jag är ett påhopp, du kan inte ana hur ledsen jag har varit över det här. Först väldigt ledsen och sen förbannad, känner mej lurad.

      Nu ska jag gå o lägga mej, Tack förresten om det var du som var med på presenten, det stod en Ewa P. Hör gärna av dej om du vill, det är så svårt att skriva, lättare att prata. Titti

      Radera
  2. Hej Titti! Kul med en kommentar från dig, men vad gör du uppe halv tre på natten när du är pensionär? Skoja bara, har ju inte jag ett dugg med att göra.
    Att du förvarade S på förhöret kan väl jag inte ha en aning om. Skönt att du stöttade henne med telefonsamtalet där på sommaren. Vad jag menar med hela inlägget är fortfarande att jag tycker att människor reagerar märkligt så fort någon sån här kris händer. Många blir vända ryggen och får inget alls stöd från sina närmaste. Ni är ju ändå fler i nattgruppen och du är vad jag fattar den enda i er grupp som hörde av sig.
    Men resten? Jo, just det S fick ett sms i veckan, 13 månader efter händelsen!!! Stod kort och konsist: "Läget? Har du FB?"
    Varför undrar man det efter dryga året? Och vad förväntar man sig för svar?
    Jag ber om ursäkt för att jag gjort dig och vissa (alla) andra förbannade och upprörda. Jag är en klumpig jävel som hädanefter aldrig ska bry mig om något eller någon.
    Någon, inte du Titti, har svårt att läsa innebörden i mina inlägg. Tolkar det hur som helst, negativt förstås. Och blir tokförbannade och tar åt sig på ett förbannat omoget sätt.
    Och ja, det var jag som var med på presenten. Har ingen aning om vad du fick, jag är väl svartlistat numera efter alla mina s.k påhopp. Får väl snart ansöka om visum för att ta mig in i Bålsta, haha.
    Ha det bra, pussa Lisa på nosen!
    Kram Ewa


    SvaraRadera
  3. Oj! Stavfel! Ska givetvis stå försvarade och svartlistad...
    MVH
    Trött och med grus i ögonen°

    SvaraRadera
  4. Hej Ewa!

    Att jag var uppe så sent berodde på att jag precis kommit hem från min avskedsfest med jobbarkompisar. Vi hade jättetrevligt men jag var nog lite trött när jag skrev.

    Ville bara förklara hur jag kände för det här inlägget och många med mig.Jag hoppas att det verkligen går bra för Sandra, vill henne absolut inget ont.

    Ha det bra o ge Gustav en bamsekram.

    Titti

    SvaraRadera
  5. Många tår jag trampat på tydligen och många känner sig träffade och reagerar på olika sätt. Men du är den enda som rakryggat säger vad du tycker, grymt!
    Klart jag fattar att du inte vill S något ont. Skulle vilja suttit som en osynlig fluga på eran fest igår, kan tänka att jag var huvudsamtalsämnet!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Nej, det var du absolut inte, bara lite på slutet när inte så många var kvar.

    SvaraRadera
  7. Där ser man! Kanske är tur att man håller sig på Solängen då så folk slipper se mig!

    SvaraRadera