27 april 2013

Lite lördag då....



Godmorgon kompisar!
Var ganska slut både i kropp och knopp efter natten arbetspass. Somnade därför omgående utan vare sig dusch, frukost eller kattgos.
Rudolf var redan uppe och pk när jag satte nyckeln i dörren. Ytterligare en dag med båtfix stod på tapeten för honom. Slipa, slipa, slipa, lacka, torka, lacka, torka o.s.v. om och om igen.
Sjutton lager fernissa brukar det bli för att få "rätt" finish på skönheten. Fast nöjd blir han aldrig!
Många timmars jobb för att få våran mahognykryssare top notch. Antagligen blir det annons på den snart, få se om det är någon annan träbåtsfantast som är intresserad. Den säljs bara till rätt person med rätta intresset, och såna växer inte på träd.

Vaknade sex timmar senare, och som alltid med dreggel i mungipan. Huset var fortfarande tomt och väldigt tyst, ganska skönt.
Men snart så var ordningen återställd och både make och katt gjorde sig påminda. Gustav kom nyvaken ner från övervåningen och var supergosig och Rudolf kom från båtklubben och var inte fullt lika gosig, mest hungrig och brassade grillen. Asså, hur många grillade korvar kan han äta?
Jag är imponerad! Ser ni någon annons om korvätartävling så hojta till, Rudolf kommer sopa banan med sina motståndare. Garanterat!


 Sen fortsatte jobbet med lillbåten i garaget. Ja, ni ser ju själva....sjösätter man den här får man nog ro.....utav helvete! Fast detta ska fixas, båtbyggar-Rudolf fixar det mesta.


Lite kokt torsk till Prinsen som gick i åttor runt husses ben innan firren kom i matskålen.


 Vi myser i solen.......


 ....och gosar järnet!




Och för er som undrar vad pk på rad fyra betyder så kan ni fundera på det ett tag till.....

2 kommentarer:

  1. Klart det gör! Du får dela priset med Ingrid som messade det rätta svaret...

    SvaraRadera