4 april 2013

Mat-Ewa



Det var länge sedan jag gjorde ett sånt där bejublat pedagogiskt matinlägg med steg-för-steg- bilder i massor.
Dags för det alltså, den här gången ska jag visa er ett supergott laxrecept, Parmesanöverbakad laxfilé med pressad potatis.
Håll i hatten, för här går det undan, även fast det är ett väldigt enkelt recept.

 Skala och koka ett gäng potäter, gärna som här under solens strålar.
 Lägg en påse med färsk spenat i en ugnsform. 
Jag använde min favoritform, en äkta rosa Gerberaform som jag fått av mina f.d.Pomonanattisar.
 Nu dags för firren, var lite kreativ och placera godsakerna i valfritt mönster. 
Jag körde på traditionellt på-rad-mönster
Salta och peppra.
Riv rikligt med parmesanost och strö över den lilla fisken.
 Dags för grädden! Jag som inte tänker bada i vassen använde 2,5 dl matlagningsgrädde. 
Ta vad ni har samvete till, men tänk på vassen! Är fasen inte kul att bada där!
Skjuts in i ugnen på 180 grader tills laxen är klar, typ kanske 20 minuter
 Medans laxen gottar sig i ugnsvärmen fixade jag till en sallad.......
 ........och stekte lite korvar i olika storlekar till Rudolf som inte gillar den här sortens lax. 
Han tycker den är, citat: torr och tråkig. Don efter person, säger jag då!
Dinner is served!
 Pressad potatis, sallad och en gudomlig parmesanlax. Testa!
Idag fick vi sällskap av både Emilie och Erika = glad mamma!
Rolf åt sina korvar med torr, trist och tråkig opressad potatis som han dränkte i ketchup och senap.
Smaken är som baken, fast det visste vi redan, va?





2 kommentarer:

  1. Den däringa laxen verkar vara i min smak!! :)

    SvaraRadera
  2. Åh det där ska jag prova ikväll! Har en liten herre hemma som också lär föredra korv så det blir nog att kopiera ditt upplägg rakt av. Tack för tipset! :)

    SvaraRadera