30 maj 2014

KulPåWenngarn



Uj, vilken trevlig kväll vi hade i går på Wenngarns Slott och Hotell Anstalten. Jag checkade in vid 17.00 och hade lite fotoseans på rummet och utsikten. Alla rum, korridorer m.m är smyckade med olika fototapeter med gamla bilder från Wenngarn. Detta har alltså tidigare varit en anstalt för alkoholister.
Sen ner till entrén igen där jag fann min hårt slitande make för tillfälligt hängande i baren för lite vätskekontroll.
Det var självservering i baren eftersom fantastiska människorna Åke och Eva som driver både restaurangen och hotellet hade en del annat att pyssla med. Mycket nu, inför den stora öppningen på söndag. Allt är definitivt inte klart men på god väg och det blir så förbaskat fint, allting!
Rolf gick sedan upp på rummet och kom en kvart senare ner nyduschad och hade bytt arbetskläderna mot vanliga. Snyggve!

Klockan 18.45 började Onda Makter på Slottet och det var så fantastiskt kul. Vi blev indelade i grupper om ca 6-8 st, fick varsin skådespelare att följa. Sen fick man efter en viss, förutbestämd scen välja om man ville byta spår och följa någon annan som man tyckte verkade mystisk.
Det var ett himla travande i den hårda stentrappan upp och ner i slottet.
Jag och Rudolf höll i hop och följde en karaktär nästan hela tiden tills Rudolf tyckte att...njaaaae Greta verkar skum.
Sen ett par scener senare så träffades våra olika karaktärer igen och en häftig scen utspelades sig.
Himla bra upplägg!

Efter 2 timmar! så blev vi serverade middag i Disasalen. En laxtartar till förrätt, kalv med blomkålspuré och potatisgratäng till varmrätt. Olika färger på vinerna till detta.
Kan säga så här...det smakade fantastiskt, hög klass på den maten.

När vi svalt sista tuggan av kalven så kom skådespelarna in, fortfarande spelande sina rollfigurer. Dom gick runt till alla bord och vi fick ställa frågor som dom såklart svarade lite svävande på. Men en del oklarheter fick vi nog svar på. Jag frågade till exempel varför en hade ett blodigt bandage på handen, fick till svar att han hade gjort illa sig...smart!

Desserten kunde jag dö för.....glass, minimaränger, bambuskott (som inte alls var bambuskott som Rudolf trodde utan rabarber) herregud så gott, hade lätt kunnat smackat i mig tre till.

Efter desserten samlades vi runt bordet som var uppbyggt som en utav scenerna och vi skulle nu få se hur själva mordet gått till. Men först var det handuppräckning på hur många som trodde på dom olika karaktärerna, vem var mördaren?

Jag hade fel, Rudolf hade fel, tror självaste Gunvald Larsson skulle haft fel han med. Men det gör inget, det var så roligt. Fast jag hörde en del gnäll ibland, att det var för långdraget, jobbigt att gå blablabla.
Skådisarna applåderades och vi fick höra att vi var en superbra genrepspublik. I kväll kör dom för första gången "på riktigt".

Sen gick ett gäng till gymmet för att titta hur långt dom kommit där. Blir jättefint men det hinner inte klart tills på söndag. Fast det kanske inte gör något det heller, jag kommer inte att springa på den där 80-meters löparbanan som ska finnas där, inte på söndag i alla fall. Men alla träningsmaskiner kommer tydligen idag. Känns tryggt....

Tillbaka till hotellet för eftersnack, barhäng med självservering och sommarplanering. Nu ska vi tydligen hänga med till....håll i er, Turkiet en vecka i juli. Rudolf som alltid har sagt att man inte kan åka just dit för man kan citat: få en bomb i skallen! En annan chef har lägenhet där och vi skulle med tyckte han, gratisboende är alltid kul. Får väl se hur det blir med den saken...

Klockan 01.30 släckte, låste och larmade vi byggnaden gick tre trappor upp och somnade ovaggade.
I alla fall maken.  Sängarna var underbart sköna av märket Carpe Diem...snark. Vaknade med icke ryggont.
När alarmet ringde 6.00 i morse väckte jag Rudolf som skulle jobba...jag fick ett konstigt svamlande svar....2017, 2017, 2017... Klockan 7.15 klev han upp, hoppade i arbetskläderna och ut. Jag gick upp en stund senare och åt av den goda frukostbuffen, den var också kanon.

Nu blir det ett hullerombullerbildregn. Hinner inte redigera, ska fredagshandla med mamma,









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar