15 januari 2012

Räkmacka, check!


Efter ytterligare en natt med 12 timmars skönsömn skuttade jag upp och kände mej både listig och stark!
Duschade, surfade och tvingade i mig lite frukost.  Maken undrade om vi citat "skulle hitta på nåt?" Javisst, svarade jag och misstänkte att "nåt" skulle vara lunch på Mc Donalds.
Vi åkte i väg och i rondellen blev chauffören osäker, höger eller vänster?
Det blev höger och färden fortsatte mot Sigtuna.
Maken var sugen på räkmacka. Men på Tant Brun var det proppfullt som vanligt. Svårt att få plats där vintertid då det endast är ett fåtal bord inne i det lilla huset.

Plan B var att hitta ett annat öppet fik som serverade räkmackor och hade lediga stolar till oss. Hamnade på Café Myntet som ligger på den stora autostradan. Trevligt ställe men handpillade räkor och kaffe latte serverade i grogglas som härstammade från tidigt 70-tal. Fick en liten nostalgitripp och mindes vitrinskåpet med det s.k finglasen på Norrgårdsvägen när jag var liten.



Gott var det i alla fall. Enda minuset var kniven som var dåligt tandad, man fick jobba hårt för att komma igenom det kraftiga surdegsbrödet. Jag orkade bara halva min macka så Rolf erbjöd sig att äta upp resten.
Mätta och belåtna åkte vi hemåt och stannade till på Willys. Idag kommer alla mina bästa älsklingar hem. Vi ska äta fylld kycklingfilé med pressad potatis.
Rolf ska göra lite förrätter i sann laxtema som han hittat på en receptsajt på sin Ipad. Fattar ni? Han har äntligen kommit på det där med surfa och leta recept m.m.  Och dessutom verkar han tycka att internet är bra skit.
Det var som ni vet annat ljud i skällan tidigare....men man är inte sämre att man kan ändra sig!
Bra Rolf!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar