24 februari 2012

Hårig liten kille


Den här söta men smutsiga pajsaren har jag haft sällskap av i kväll i soffhänget. 
Min man är lite lätt döende i en svår?! förkylning. Han gick och la sig redan klockan 20.00. Nu är jag  oroad inför morgondagen. Vi ska ju på stadsbesök, äta på favoritrestaurangen Maestro för att sedan avsluta kvällen på Cirkus och Robert Gustafssons jubileumsshow.
Julklapp från våra flickor. Vi får väl se om han han överlever natten.

Vad har jag roat mig med idag då? 

Var äntligen iväg till doktorn. Verkar vara en omöjlighet att få läkartid på våran eminenta vårdcentral. Ägnade faktiskt varje morgon förra veckan att ringa och försöka få komma till någon läkare för att få ett läkarintyg.
 Men läkare kan tydligen också bli sjuka därav dom bristande tiderna. 

Ringde även min allergiläkare på St Göran och läkaren på arbetsmiljömedicin på KS. Dom kunde dessvärre inte heller hjälpa mig eftersom allt tydligen ska gå genom vårdcentralen där remissen kommit ifrån en gång.

Men jag kan säga att jag var lite lätt skeptisk och orolig till min läkare jag hade fått tid hos. 
Min frissa berättade nämligen att hon hade varit hos henne förra veckan för halsont. Hon hade fått en märklig förklaring till varför halsen gjorde ont. Knäckebröd. Äter man knäckebröd så får man ont i halsen!?
Ja, ni hajjar vilken nivå dessa VC-läkare har?

Men hon var super, vi pratade i 50 minuter och hon förstod givetvis mitt problem och tyckte att jag skulle vara hemma tills jag börjar på mitt nya jobb.
Jag fick förtroende för henne och hon t.o.m kramade om mig när jag gick!

Hem igen för att ringa till chefen, Mia och mamma. Mamma satt väl på nålar, våran fredagshandling fick vänta ett tag. Jag ville äta lunch och dricka gott kaffe innan.
Men snart var jag på plats och vi åkte till Willys. 
Jobbigt idag för mamsen, allt var fel. Stora förpackningar, dyr yoghurt, skrikiga barn, högljudda människor, oväntade höga ljud från bakeoff-ugnen, och så en stressad dotter på det som vanligt.
 Som ni vet så är jag inte stressad, men det är samma visa varje fredag. Man får mest skit.

Hem för fika och småprat.  Idag ventilerades dessa ämnen: stroke, matlagning, köksfläktar, bankgiro, nyfödda ungar (prinsessan) och duktiga människor förstås. En stående punkt på dagordningen.
Idag var det Vally och Birgit som var duktiga (som alltid) 
Dom kan både laga mat och baka och har frysarna fulla! 

Ja, herregud min skapare.....jag blir trött och less. Skönt att komma hem till mitt lilla hem igen. Idag åt vi pizza! Jag köpte varsin fryst VV-pizza på Willys, snitsade ihop en god sallad med både fetaost och avocado i.
Pizzorna är ganska små men väldigt goda, och bara 8 PP.
Efter middagen gick jag ut på en 35 minuter lång rask promenad. Maken låg hemma i soffan och försmäktade.

Snart ska jag sova, har totalt vänt om dygnet rätt nu när jag inte jobbat på två veckor.  
Lägger mig vid 23.00 och är pigg klockan 7.00, typ. Helt galet ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar