Lovade att återkomma med receptet på risotton jag gjorde i onsdags.
Men med huvudet under armen och hjärnan på off-läge så har jag glömt det, men nu så har ni det här.
Testa vetja!
Självklart kan man modifiera om det, lyxa till med vin, grädde och massa ost i otton.
Men den här är den smala varianten som är lysande smarrig!
Receptet är för 1 portion, jag fyrdubblade:
1 bit purjolök
1 tsk olivolja
1/2 dl aborioris
3 dl hönsbuljong
1 klyfta lime
1 dl skalade räkor
1 dl kräftstjärtar
2 tsk färskriven pepparrot
2 dl färsk babyspenat
Strimla purjon och fräs i olja i en kastrull. Häll på ris och hälften av buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Späd med limesaft och buljong lite i taget under tiden. Rör ner kräftstjärtar, räkor, pepparrot och spenat. Servera med sallad.
Bild lånad från VV
Låter fint. Tack!
SvaraRadera