19 februari 2012

Slösöndag



Nu väntar jag in min endaste gäst till dagens söndagsmiddag i Pettssonska, nämligen Erika.
Emilie och Jogge skulle ta sig en tur till Kista för bio och middag på foudcourten där.

Idag lagar vi helstekt fläskytterfilé med ugnsrostad potatis, morot och paprika. Skulle även varit kålrot med på plåten med den fick inte plats. Får äta den i morgon istället.
Det är perfekt att göra dessa ugnsrostade rotgrönsaker. För det första är det supergod och för det andra vet man att man får i sig sitt dagliga grönsaksbehov. Jag är ju inte så direkt överförtjust i kall isbergssallad....
Tror faktiskt inte jag kommer ledsna på dessa rostade härligheter.

Vi har varit en tur till Micke och Ingrid också. Vi levererade en gammal skänk/byrå som jag ärvt av min lilla mormor, Engla Linnea. Jag älskar den och har svårt att göra mig av med den, men tyvärr får den inte plats längre sen Rolf sågade ner väggarna här nere och det blev en öppen planlösning.
Den har senaste åren bara stått och samlat damm på övervåningen, men är nu i vägen även där eftersom det hålls på med en segdragen never-ending renovering.

Men jag är så nöjd att just mina bästa vänner kommer ta hand om den på bästa sätt! Den ska få ta på sig rollen som servett och ljusbyrå. Tror han kommer gilla det, lite vit färg kommer också göra den glad.
Och till jul kommer säkert Ingrids egendesignade pepparkakshus få sin givna plats uppepå.
Jag kommer hälsa på honom flitigt!

Powerwalkade endast 35 minuter i dag. Var snorhalt och slaskigt om vartannat. Fötterna fick sej ett redigt fotbad och jag frös.

Nu måste jag duka, Erika är på ingång! Mammas lilla plutt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar