26 februari 2012

Vilken lördag!



Härligt att vakna upp till fågelsång, smältande snö och sol modell stor och dessutom på ON-läge!
 Vi hade en mycket trevlig och kul afton i går Bitte och jag. Hon skötte sig utmärkt som ställföreträdande make, somnade inte en endaste gång.
Vi började med lite rejält pendeltågsåkande, alltid lika spännande. Vi hade tur och fick två schyssta fönsterplatser i den andra vagnen i färdriktningen.

Vid Centralen fortsatte resan med tunnelbana till Skanstull och därefter en rask promenad med mycket hungriga magar och snålblåst från vänster 450 meter till Ringvägen 82.
Skönt att hoppa in på denna varma restaurang med hög mysfaktor och trevlig personal.

Inte lätt att bestämma sig för vad man ska äta, här är allt gott. Ja, eller det vet jag inte men allt jag ätit under mina besök här har varit fantastiskt!
Fick ett hett stalltips av mina troll, att jag måste prova deras s.k röror till förrätt. Bitte var inte svårövertalad och vi beställde en Kali Pikila att dela på.


 Kali Pikila är således tzatziki, aubergineröra, fetaoströra, tirosalata, vinbladsdolmar, oliver, taramosalata. De sakerna som slutar på -salata är någon slags fiskromsröra.
Gott hembakat grekiskt lantbröd till och fy jävlar vad gott det var!


 Även varmrätten var ett förlag från trollen: Jag beställde Fileto Arni, en marinerad lammfilé med rödvinssky och friterad?!! potatis (som jag tog väldigt lite av)
Bitte valde moussaka. Efter denna brakmiddag blev vi så mätta. MÄTTA och nästan lite ont i magen.


Vi betalade (det är väldigt bra priser där)  och rullade i princip ut, med sikte på Skanstulls T-banestation.

Framme på Cirkus på Kungliga Djurgården efter en liten fadäs i spårvagnen. Vi blev stillastående för piloten hade enligt konduktören "kommit in på fel spår".
Hur fasen är det möjligt? Ska det vara så jäkla svårt att köra spårvagn? Man kan ju inte direkt ta någon genväg utan det går bara framåt åt ett håll....på spåret.
Efter 10 minuters spänd väntan i spårvagnen blev vi avsläppta och vi kilade raskt med stinna magar mot entrén och våra platser.

Säga vad man vill om Robert Gustafsson men underhålla det kan han.
Vi skrattade konstant i 1 timme och 40 minuter. Mycket har man redan sett av honom men mycket var nytt. Han är ju galen den där karln!

En väl värd show att se. Synd att det bara är slutsålt till alla föreställningar, men eventuellt ska några extraföreställningar komma i vår.

Hemma vid midnatt fortfarande stormmätt och lite lätt magont.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Har ni inte provat Restaurang Maestro så gör det.

 http://www.restaurangmaestro.se/

Fast helst inte den 10 mars klockan 16.30 för då har jag bokat bord för 6 personer där.
Vi äter ju som ni vet våran traditionella Melodifestivalmiddag där innan vi tar en taxi till Globen och hejar fram Ranelid till seger....
(Shit! Nu blev det något galet i sista meningen, gissa vad?)
I år inget undantag. Fast jag kommer garanterat inte äta både förrätt och varmrätt, det orkar inte min lilla mage.

Nu ska jag åka till Arlanda och hämta min storebror som varit i Junajtid Stejts off Amerikatt!
Undrar vad jag får för present?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar